Per plauką nuo tragedijos – Skuode skendo dvi mergaitės, vaikus išgelbėjo policininkas

Prieš 1 metus 99

Apie 15 val. neuniformuoti Skuodo r. PK pareigūnai Veiklos skyriaus viršininkas Artūras Tiškus bei Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Audrius Apulskis stebėjo viešąją tvarką prie vandens telkinių. Vaikštinėdami paplūdimyje, kiek atokiau nuo kranto, prie daugelio pamėgto tiltelio, pareigūnai pastebėjo dvi keistai besielgiančias mergaites. Atrodė, kad jos skęsta: tai išnirdavo, tai vėl panirdavo po vandeniu.

Supratęs, kad tai nėra žaidimas, A. Tiškus su visais rūbais puolė į vandenį gelbėti skęstančiųjų. Abi mergaitės sėkmingai ištrauktos į krantą.

Kaip paaiškėjo vėliau, vyresnioji mergaitė nušoko nuo tiltelio, o paskui ją į vandenį šoko jaunesnioji, nemokėjusi plaukti.

Nepasiekdama dugno, mažoji mergaitė bandė įsikibti į vyresnę draugę. Ši, neišlaikydama svorio, taip pat grimzdo po vandeniu.

Didvyriško pareigūno dėka, viskas baigėsi laimingai. Abi skendusios mergaitės yra saugios savo namuose.

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas praneša, kad mergaites išgelbėjęs A.Tiškus vos prieš 3 savaites Šventosios paplūdimyje gelbėjo skęstančią moterį su dukra.

Policija įspėja tėvus, kad vaikams iki 14 metų maudytis ar būti prie vandens be suaugusiojo priežiūros – draudžiama.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą