Per mūšius žuvo garsus Ukrainos karys: dėl savo taiklumo tapo legenda

Prieš 1 metus 68

„Per įnirtingus mūšius su rusų okupantais Andrijus buvo du kartus sužeistas ir kiekvieną kartą negalėjo sulaukti, kol baigsis gydymas, kad galėtų grįžti pas savo kovos brolius. Deja, per dar vieną priešo apšaudymą jis žuvo“, – sakoma pranešime.

Brigada pabrėžia, kad A. Linijčiuko palikimas gyvuos dar ilgai. „Jo auklėtiniai taip pat saugos dangų ir naikins priešo oro taikinius!“ – sakoma įraše.

Žuvusio kario bendražygis Oleksandras teigė, kad Andrijus buvo atkaklus ir atsakingas – iš jo kiti ėmė pavyzdį.

„Mes pasiilgsime Andrijaus. Jis tapo mums broliu. Jo atkaklumas ir atsakingumas buvo mums pavyzdys, o humoro jausmas buvo paguoda išėjus į mūšį. Mes tikrai atkeršysime už Andrijaus žūtį“, – sakė Oleksandras.

Apie kario mirtį pranešė ir Žytomyro nacionalinis agroekologijos universitetas, kuriame jis studijavo.

„Kare žuvo universiteto Miškų ir ekologijos fakulteto absolventas, mūsų pasididžiavimas Andrijus Linijčiukas. Reiškiame nuoširdžią užuojautą Didvyrio artimiesiems. Šviesus tikro patrioto, atidavusio savo gyvybę dėl Ukrainos, jos geresnę ateitį, atminimas amžinai išliks mūsų širdyse“, – sakoma pranešime.

Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą