Per Kalėdas darbo turėjo ir policija, ir medikai: vyras moterį sužalojo verdančiu vandeniu, į ligoninę be sąmonės atvežta dvejų metų mergytė registruota daug smurto atvejų

Prieš 1 metus 72

Vilniaus apskr. policija praneša, kad gruodžio 25 d. apie 17 val. Vilniuje, Saulėtekio al., namuose, kilus konfliktui, neblaivus (1,55 prom.) vyras (gimęs 1961 m.) nuo viryklės nuvertė puodus su verdančiu vandeniu.

Vanduo apdegino neblaivią (1,77 prom.) sutuoktinę (gimusią 1963 m.). Sudužęs stiklinis puodo dangtis supjaustė moteriai koją.

Nukentėjusioji, medikams pagalbą vietoje, vykti į ligoninę atsisakė.

Policijos departamento duomenimis, smurto atvejų per Kalėdas registruota ir daugiau.

Gruodžio 25 d. apie 11 val. 20 min. į Raseinių ligoninę iš Raseinių, buto, pristatyta be sąmonės mažametė (g. 2020 m.), kuri pervežta ir paguldyta į Kauno ligoninę.

Apie 18 val. 20 min. Vilniuje, Linksmoji g., prie daugiabučio namo laiptinės, vyriškis peiliu sužalojo vyrą (g. 1989 m.), kuris dėl durtinės žaizdos pilve paguldytas į ligoninę.

Apie 20 val. 45 min. Mažeikių r., Kurmaičių k., namo kieme, moteris peiliu sužalojo neblaivią (2,43 prom.) moterį (g. 1977 m.), kuri, suteikus med. pagalbą, gydoma ambulatoriškai. Įtariamoji moteris (g. 1964 m.) ieškoma.

Apie 22 val. 40 min. Kaune, Taikos pr., bute, kilus konfliktui, neblaivus (2,59 prom.) vyras (g. 1985 m.) kumščiu trenkė į galvą neblaiviai (2,97 prom.) moteriai (g. 1985 m.), taip sukeldamas jai fizinį skausmą. Vėliau nukentėjusioji peiliu sužalojo sutuoktinį, kuris, suteikus med. pagalbą, gydomas ambulatoriškai. Įtariamoji po apklausos paleista.

Gruodžio 26 d. 2 val. 15 min. į Marijampolės ligoninę iš Marijampolės, namų, pristatyta ir suteikus med. pagalbą, gydoma ambulatoriškai nepilnametė (g. 2009 m.), kuri paaiškino, kad namuose sumušė tėvas. Įtariamasis neblaivus (2,87 prom.) vyras (g. 1975 m.) uždarytas į Marijampolės apskr. VPK ilgalaikio sulaikymo patalpą.

Bendrojo pagalbos centro numeris – 112.
Specializuotos pagalbos centrų sąrašas ir kontaktai pagal savivaldybes:

Pagalbą smurtą artimoje aplinkoje patyrusiems asmenims visoje Lietuvoje teikia Specializuotos pagalbos cendivai (SPC). Patyrėte fizinį, psichologinį, seksualinį, ekonominį smurtą? Nedvejodami kreipkitės nurodytais kontaktais pagal savo gyvenamąją vietą:
Sužinojus apie smurtą prieš vaiką, reikia pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba teritoriniams vaiko teisių apsaugos skyriams, kurių kontaktus rasite www.vaikoteises.lt.
Kontaktai organizacijų, vykdančių kompleksinių paslaugų teikimo vaikams, nukentėjusiems nuo smurto ar netiesioginio šeimyninio smurto aukoms (liudininkams) ir jų šeimų nariams, projektus.
Specializuotos pagalbos centrai, teikiantys pagalbą nukentėjusiems nuo smurto artimoje aplinkoje (suaugusiems)

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą