Pentagonas: Ukrainoje numušta rusų „nesunaikinama“ vadinta hipergarsinė raketa „Kinžal“

Prieš 11 mėnesius 73

JAV gynybos departamento atstovas Patrickas Ryderis patvirtino, kad Ukrainos kariuomenė numušė Rusijos hipergarsinę raketą „Kinžal“, naudodama JAV oro gynybos sistemą „Patriot“, skelbia „Meduza.io“.

„Galiu patvirtinti, kad jie numušė Rusijos raketą naudodami priešraketinės gynybos sistemą „Patriot“. Kaip žinote, ši sistema yra platesnio spektro oro gynybos priemonių, kurias JAV ir tarptautinė bendruomenė suteikė Ukrainai, dalis“, – sakė Pentagono atstovas.

Praėjusią savaitę oro pajėgų vadas Mykola Oleščukas sakė, kad sistema „Patriot“ numušė raketą „Kinžal“, kurią Rusija paleido smogdama Ukrainai gegužės 4 d. naktį. Vadas sakė, kad raketa Ch-47, paleista iš naikintuvo MiG-31K iš Rusijos teritorijos, buvo numušta virš Kyjivo regiono.

Ukrainos portalas „Defense Express“ pirmasis pranešė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos kitą dieną po atakos numušė „Kinžal“.

Rusijos gynybos ministerija paskelbimo metu komentarų nepateikė.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu 2022 m. rugpjūtį sakė, kad Rusijos hipergarsinės raketos „Kinžal“ „negalima nei aptikti, nei perimti“.

Skaityti visą pranešimą