Penktadienio vakaro futbolo desertas: Anglijos ir ambicingos JAV rinktinės akistata

Prieš 1 metus 57

Paskutinėse penktadienio rungtynėse Katare tarp Anglijos ir JAV futbolininkų užfiksuotos sausos lygiosios 0:0. Nors abi rinktinės ir turėjo progų pasižymėti, kamuolys skrisdavo šalia vartų, drebindavo jų konstrukciją, bet tinklo taip ir neskrodė. Šios lygiosios reiškia tai, kad Anglija vis dar nėra įveikusi JAV futbolininkų pasaulio čempionatuose.

Anglija ir JAV rinktinės pasaulio čempionatuose buvo susidūrusios 2 kartus. Paskutinį kartą komandos žaidė 2010 m. Pietų Afrikoje, kuomet buvo užfiksuotos lygiosios (1:1).

Tuo metu pirmą kartą komandos susitiko dar 1950. Tada JAV patiesė anglus rezultatu 1:0. Iki šiol Anglijos rinktinė pasaulio čempionatuose nebuvo įveikusi JAV futbolininkų.

Rungtynių pradžioje abi komandos taikė gana pasyvų, žvalgybinį žaidimą ir neforsavo įvykių.

Pirmąjį pavojingą epizodą prie JAV komandos vartų 10-ą minutę sukūrė Harry Kane`as, tačiau kamuolys skriejo šalia virpsto. Pratiksėjus 4 min. Anglija sukūrė dar vieną perspektyvų epizodą, bet amerikiečių gynyba atsilaikė.

Po kelių agresyvesnių prasiveržimų žaidimas vėl aprimo, o komandų žaidėjai kamuoliu dalinosi aišktės viduryje. Visgi antroje pirmojo kėlinio pusėje iniciatyvą į savo rankas jau paėmė JAV futbolininkai.

National pride at an all-time high! 😄#FIFAWorldCup | #Qatar2022 pic.twitter.com/8WPXETxE4o

— FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) November 25, 2022

Nuostabų epizodą šalia Jordano Pickfordo ginamų vartų 33 minutę sukūrė amerikietis Christianas Pulisicius. Puolėjo tarsi iš patrankos paleistas kamuolys sudrebino vartų konstrukciją ir privertė giliai atsidusti abiejų rinktinių sirgalius. Rezultatas ir toliau išliko 0:0.

Artėjant pirmojo kėlinio pabaigai žaidimas darėsi šiek tiek atviresnis, abi komandos bandė didinti tempą. Agresyviai dešiniuoju kraštu prasiveržęs Sergino Destas uždirbo amerikiečiams kampinį, nuo kurio puikiai savo baudos aikštelę apgynė Harry`is Maguire`as.

Po akimirkos kitoje aikštės pusėje kamuolį į JAV vartų plotą paleido Masonas Mountas, tačiau lietuvos pasą turintis vartininkas Mattas Turneris apgynė savo tvirtovę.

Pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 0:0.

Nuo pat antrojo kėlinio pradžios labiau pastebimi buvo JAV futbolininkai, kėlę vieną kampinį po kito. Nors progų jie turėjo žymiai daugiau, žaidė agresyviau, anglų gynyba veikė gana kokybiškai ir rezultatas išliko lygus.

Antrajam kėliniui perkopus į antąją pusę vaizdas aikštelėje nesikeitė – JAV išliko agresyvene ir drąsesne komanda, o Anglijos puolimas ir toliau buvo bedantis.

Lyginant su pirmąja mačo dalimi, antroje rungtynių pusėje pavojingų epizodų buvo kur kas mažiau. Žaidimo neišjudino ir komandų atlikti keitimai.

Skaityti visą pranešimą