Pažeidėjams judrioje sankryžoje – protokolai

Prieš 1 metus 91

Už Kelių eismo taisyklių 1.32 punkto reikalavimo (horizontalus ženklinimas „Geltonomis linijomis pažymėtas plotas važiuojamųjų dalių sankirtoje“) nesilaikymą per savaitę surašyta 52 protokolai.

Dėl nesavalaikio įvažiavimo į sankirtą ir sustojimo ant užbrūkšniuoto ploto susidaro trukdžiai judėti kitiems vairuotojams, o tai įtakoja ir spūsčių susidarymą. Būtent dėl šios problemos policijos pareigūnai iš vairuotojų sulaukdavo nemažai skundų.

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai, imdamiesi priemonių, visą savaitę, nuo kovo 6 d. iki 12 d., stebėjo vieną judriausių sostinės Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvių sankryžą – ši sankryža paženklinta geltonu koriu, o tai reiškia, kad, jei už jos yra kliūtis, vairuotojai į ją įvažiuoti negali. Tačiau nedaugelis paiso tokio reikalavimo.

Nors pirmąją priemonės savaitę policijos pareigūnai tik stebėjo, kaip šioje sankryžoje elgiasi vairuotojai, prevencinis požiūris nuo kovo 13-osios pasikeitė – pažeidėjus, nesilaikančius 1.32 punkte numatytų reikalavimų, traukė administracinėn atsakomybėn. Kaip sakė Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus 1-ojo poskyrio vyriausiasis specialistas Donatas Mankauskas, „ženklų ir ženklinimo vairuotojai privalo paisyti“.

Per savaitę, nuo kovo 13 d. iki kovo 17 d., policijos pareigūnai šioje sankryžoje užfiksuotiems pažeidėjams surašė 52 protokolus. Už tokį Kelių eismo taisyklių pažeidimą vairuotojams skiriama bauda nuo 30 iki 60 eurų.

Skaityti visą pranešimą