Pavyzdys „Žalgiriui“ – Sh.Napiero vedamas Milano klubas triumfavo „Fenerbahče“ tvirtovėje

Prieš 1 metus 46

Eurolygoje kiek neįprastu laiku įvyko nukeltas mačas, kuriame nesėkmę patyrė Stambulo „Fenerbahče“ (17/12).

Dimitrio Itoudžio auklėtiniai namie 75:82 (18:23, 17:14, 17:24, 14:12) nusileido Milano „EA7 Emporio Armani“ (13/16) klubui.

„Fenerbahče“ šiose rungtynėse nė karto nepirmavo, o trečiajame kėlinyje Shabazzas Napieras pavertė skirtumą dviženkliu – 52:42. Praraja tarp klubų dar labiau ūgtelėjo ketvirčiui net nesibaigus (61:47).

Likus žaisti pustrečios minutės Carsenas Edwardsas tolimu metimu kiek sušvelnino šeimininkų atsilikimą (66:73), tačiau jam dar vienu tritaškiu atsakė Sh.Napieras, tolimomis bombomis C.Edwardsas apsikeitė ir su Billy Baronu (72:79). o iki rungtynių pabaigos pergalė iš svečių rankų neišslydo.

Fantastišką mačą sužaidė Sh.Napieras – 27 minutės, 26 taškai (4/5 dvitaškių, 5/8 tritaškių, 3/3 baudų metimų), 2 atkovoti, perimtas ir 3 prarasti kamuoliai, pražanga, 5 išprovokuotos varžovų nuobaudos bei 26 naudingumo balai.

Teorinių atkrintamųjų vilčių nepaleidžiantis Milano klubas šiame susitikime įvykdė tik vieną iš dviejų užduočių. Praversti galėjo ir tarpusavio pranašumas, tačiau pirmasis mačas Italijoje buvo pralaimėtas 72:82.

Po Sh.Napiero prisijungimo pagyvėję „EA7 Emporio Armani“ per aštuonis pastaruosius mačus klupo tik kartą. Tuo tarpu „Fenerbahče“ išgyvena ne pačius geriausius laikus – Eurolygoje pralaimėti trys iš keturių pastarųjų susitikimų.

Turkijos klubui dėl nukeltų rungtynių ši savaitė tapo dviguba, o antrajame jos mače penktadienį bus priimamas Kauno „Žalgiris“ (15/14).

„Ilgoji pertrauka“ apie „Savivaldybių lygą“: brangiausi kiekvienos komandos žaidėjai, klubų biudžetai, savivaldybių indėlis ir geriausiai/blogiausiai išnaudojami pinigai

Skaityti visą pranešimą