Paviešinusi baisią istoriją mergina tokios reakcijos nesitikėjo: taip nukentėjusių nepilnamečių gali būti dešimtys

Prieš 1 metus 95

„Aš tiesiog įkėliau tą žinutę apie vidurnaktį ir nuėjau miegoti. Atsikėlusi ryte radau daugiau nei 100 žinučių iš skirtingų merginų su jų istorijomis. Ir tos istorijos nėra juokingos“, – kalbėdama su Delfi pasakojo Justė (vardas pakeistas, redakcijai žinomas).

Kabinėjasi prie nepilnamečių

Su anonimiškumo sąlyga sutikusi kalbėti mergina pasakojo, kad ją šis vaikinas bandė suvilioti, kai ji dar buvo paauglė, o jam – gerokai virš 20 metų. Būtent su tuo susijęs vienas iš esminių kaltinimų šiam vaikinui – esą jis, būdamas suaugęs vyras, bando sugundyti nepilnametes mergaites ir net sužinojęs, kad bendrauja su 14-mete, savo kėslų neatsisako.

„O ką, bijai, ką tavo mama pasakys?“ – esą taip jis atsako viliojamoms paauglėms, kai šios informuoja, kad joms net nėra 16-os metų.

Jei paaiškėtų, kad tokios istorijos yra tiesa, tai jau galėtų užtraukti atsakomybę. Baudžiamojo kodekso 152-1 str. nurodyta, kad pilnametis, bandęs suvilioti jaunesnį nei 16 metų asmenį, baudžiamas bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki 1 metų.

Tarp kitų apie šį vaikiną paviešintų istorijų yra ir kaltinimų, kad jis esą apsvaigina merginas klubuose neaiškiomis medžiagomis, o galbūt net naudoja prievartą.

Socialiniuose tinkluose skelbta, kad dėl jo veiksmų kreiptasi į policiją, kurios atstovas Ramūnas Matonis sakė, kad informacija bus būtinai tikrinama, tačiau teikti kažkokios konkretesnės informacijos apie privatų asmenį jis negalėjo.

Po šių istorijų paviešinimo socialiniuose tinkluose prasidėjo tikras linčo teismas, vieni svarstė, kodėl toks žmogus dar nėra suimtas, kiti ragino imti iniciatyvą į savo rankas ir patiems jį pamokyti dėl nederamo elgesio.

Delfi patys bandė susisiekti su minimu vaikinu, tačiau jis neatsakė nei į žinutes socialiniuose tinkluose, nei į skambučius, nei į trumpąsias žinutes. Nors jo nuotrauka ir tokie asmens duomenys kaip amžius ar išsilavinimas, jau plačiai paskleisti viešumoje, remiantis nekaltumo prezumpcijos principu, čia jų neviešiname.

Persekiojo ir baugino

Justė Delfi pasakojo, kad prieš 5 metus, dar būdama paauglė, fotografavo „Mados infekcijos“ užkulisius, kai ten ją užkalbino vyresnis vaikinas.

„Kai tik pasikalbėjome, prie manęs priėjo merginos, sakė, tu net neprasidėk su juo, tu net nežinai, kur tu įlysi. Sakau, gerai, aišku, nieko ir nebuvo. Bet tada jis mane susirado internete ir pradėjo rašinėti žinutes. Aš jam sakydavau, nepyk, aš nepilnametė, manęs nedomina bendravimas su tavimi“, – pirmąją pažintį prisiminė ji.

Galiausiai ignoruojamas vaikinas pasidavė, tačiau po kelių metų Justei ir vėl teko su juo susidurti.

„Tai buvo pernai, aš dirbau „Zaroje“, jis atėjo, pamatė mane ir sako, ko tu su manim nebendrauji, kaip seniai nesimatėme. Po to būdavo, kad jis laukdavo manęs prie kavinės, kur nuolat mokydavausi.

Vieną kartą buvo, aš išeinu, sako, ateik, pavėžėsiu tave. Jis tada paėmė mano ranką, sako, einam. Sakau, niekur aš su tavim neisiu, aš turiu kur eiti. Jis sugriebė dar smarkiau, o kai liepiau paleisti, jis sakė, taigi aš tik juokauju“, – pasakojo ji.

Justė panašių istorijų girdėjo ne iš vienos sostinės kavinėse, klubuose ar baruose besilankančios merginos.

„ Kiek girdėjau, klube kažkas būdavo, kai jis nuperka gėrimą, pavaišina, o po to merginos baisiai apsvaigsta. Dažniausiai istorijos tokios, kad eini gatve, jis tave užkalbina, sakydamas, kaip tu gerai atrodai, man patinka tavo stilius, gal nori apsikeiti kontaktais. Pradžiai viskas atrodo nekaltai, bet po to pradeda, rašinėti, siūlyti susitikti pas jį pažiūrėti filmą ar dar kažką paveikti. Net jei mergina pasako, kad jai 16-17 metų, jam tai nesvarbu“ , – sako Justė.

Pasak pašnekovės, jau tada, kai ją pačią jis bandė įsisodinti į automobilį, ji norėjo paviešinti savo istoriją, tačiau nusprendė to nedaryti.

Tačiau praėjusią savaitę jos pažįstama atsiuntė istoriją, kai Ignas esą apsvaigusią merginą bandė išsivežti pas save. Būtent tada paaiškėjo, kad su šiuo vaikinu nemalonių patirčių turėjusių merginų – ne viena ir ne dvi, o galbūt net šimtai.

Priminė „Me too“ judėjimą

Ši istorija primena 2017 m. visame pasaulyje kilusį „Me too“ judėjimą, kuris kilo daugybei aktorių pradėjus viešinti seksualinio priekabiavimo istorijas apie JAV kino prodiuserių Harvey Weinsteiną.

Vienas įtakingiausių Holivudo žmonių, kilus skandalui, buvo nuteistas už išprievartavimus ir šiuo metu atlieka 23 metų laisvės atėmimo bausmę.

Šis judėjimas neaplenkė ir Lietuvos, kaltinimų seksualiniu priekabiavimų sulaukė žymūs režisieriai, Dailės akademijos profesorius ir kiti žmonės.

„Me too“ skandalo epicentre atsidūrė ir tuometinis Seimo narys Kęstutis Pūkas, kuris ne tik neteko parlamentaro kėdės, tačiau ir turėjo stoti prieš teismą dėl kaltinimų priekabiavus prie jo padėjėjomis norėjusių būti merginų.

Per darbo pokalbius jis ne tik laidė seksualinio pobūdžio replikas, bet ir aprodė savo miegamąjį. Už tokį elgesį jis buvo nuteistas dėl seksualinio priekabiavimo.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą