Patyręs cigarečių kontrabandininkas įkliuvo per žioplumą – važiavo prieš eismą

Prieš 1 metus 56

Apstulbino pareigūnus

Anot Šiaulių apskrities policijos, apstulbę pareigūnai pavijo automobilį ir sustabdė dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo. Bet vairuotojas atsidūrė areštinėje, nes jo automobilyje buvo rasta 2000 pakelių cigarečių, nepaženklintų Lietuvos Respublikos banderolėmis.

53 metų Radviliškio gyventojas krimtosi – jei atidžiau būtų žiūrėjęs į kelio ženklus, susitikimo su pareigūnais būtų išvengęs.

Aptiko kontrabandos sandėlį

Kadangi kriminalistai vyrą pažinojo kaip kontrabandinių cigarečių tiekėją nelegaliai rinkai, nusprendė atlikti kratą ir jo gyvenamojoje vietoje.

Ūkiniame pastate jie aptiko 9 dėžes neteisėtai laikomų „Winston“ rūkalų. Taigi iš viso iš nelegalios apyvartos buvo eliminuota 6500 pakelių kontrabandinių cigarečių.

Gerai žinomas teisėsaugai

Vyras už tokią neteisėtą veiklą jau net du kartus teistas. 2016 metais radviliškietis į Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnų akiratį pateko su savo broliu. Tada tyrėjų rankose atsidūrė Šiaulių ir Radviliškio krašto rinkai skirtų 15 018 pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis, kurių bendra rinkos vertė siekė 40 tūkst. eurų.

14 kontrabandinių rūkalų dėžių buvo aptikta jo namuose, po to krata atlikta ir pas tame pačiame mieste gyvenantį jo jaunesnįjį brolį. Pas pastarąjį kriminalistai rado 7 dėžes su „Fest“, „Minsk“ ir kitokiomis cigaretėmis, paženklintomis baltarusiškomis banderolėmis.

Šios nusikalstamos veikos tyrimas Šiaulių pareigūnus nuvedė į Šalčininkų rajone esančią atokią sodybą, iš kurios brolius ir pasiekdavo kontrabandinės cigaretės. Čia kratos metu buvo rastos 7 dėžes neteisėtai laikomų rūkalų.

Tądien nelegalių rūkalų neteko ir viena Šiaulių gyventoja, pas kurią kriminalistai irgi atliko kratą, nes turėjo informacijos, jog Šiauliuose esančiam nelegalios prekybos kontrabandinėmis cigaretėmis „taškui“ nelegalius rūkalus tiekia Radviliškyje gyvenantys broliai.

Nemokėjo baudų

Teismas cigaretes konfiskavo, vyresniajam radviliškiečiui skyrė per 4000 eurų baudą ir dar dvi savaites jam teko praleisti už grotų. Vyro brolis buvo nubaustas 5000 eurų bauda, bet jo sumokėti nesiteikė. Bauda pakeista 480 valandų viešųjų darbų, bet ir jų vyras neatliko, todėl 5 mėnesiams jam buvo apribota laisvė.

Įkliuvo pasieniečiams

2018 m. gruodį vyresnysis brolis dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis įkliuvo Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinei. Tada jis buvo nubaustas beveik 8000 eurų bauda bei patyrė didžiulius nuostolius, prarasdamas visus gabentus rūkalus.

Gresia nelaisvė

Šiemet vasarį pas šį radviliškietį neteisėtai įgytų akcizais apmokestinamas prekių vertė jau viršijo 250 MGL dydžio sumą, tad ir atsakomybė jo laukia didesnė. Baudžiamasis kodeksas už tai numato baudą ir net laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą