Patirties faktorių akcentavęs E.Ulanovas: prieš antrą mačą svarbiausia pailsėti

Prieš 1 metus 61

Kauno „Žalgiris“ pralaimėjimu pradėjo Eurolygos ketvirfinalio etapą ir neturėjo šansų prieš Barselonos „Barcelona“ klubą – 69:91.

Po susitikimo Edgaras Ulanovas neslėpė, kad įtakos turėjo ir patirties stoka, ir fiziškumo neatrėmimas.

„Nuo pirmo ginčo kamuolio nusileidome fiziškumu. Manau, šiandien daug grojo patirties stoka. Gal nesitikėjome, kad varžovais žais su tokia agresija, jie stipriai baudė, su įžaidėjais buvo sunku, Tayloras – ne ritme, jį labai išmušė. Lukui ir Tomui žaisti sunku, nes 40 minučių buvo pastovus spaudimas, nieko nebuvo leidžiama daryti lengvai puolimo atžvilgiu. Atrodėme prastai, sunkiai susikurdavome progas. O gynyboje svarbu buvo atkovoti kamuoliai. Nekalbu apie paskutinį kėlinį, kai buvo viskas aišku, daugiausiai praleidome. Patirties ir šalto proto puolime norėtųsi daugiau“, – sakė E.Ulanovas.

– Kalbame labiau apie „Žalgirio“ išsimušimą ar „Barcelona“ nuopelnus gynyboje?

– Ir tai, ir tai. Buvo ir atkr intamųjų patirties stoka, bet svarbiausia, kaip sureaguosime, nes antrose rungtynėse spaudimas gali būti toks pats arba didesnis.

– Ką reikia padaryti per tas dvi dienas?

– Svarbiausia pailsėti, pažiūrėti įrašą. Treneriai paruoš planą, sudės akcentus, priklausys, kaip sureaguosime ir pasiruošime kontaktui.

– Ar Dovydas Giedraitis šiandien geriausiai atrodė įžaidėjo pozicijoje?

– Dovis gerai atrodė, noriu, kad jis nedvejotų galimybėmis, momentais jis, rodos, nepasitiki. Šiandien, kai sunku su mažais, jam visos galimybės atviros. Gale rungtynių sakiau jam, kad jam nereikia dvejoti, nes jis gali. Jis bus svarbus šioje serijoje.

– Ar buvo svarbus faktorius, kad Šmitas – gerai žinomas katalonams ir dėl to sužaidė prasčiausią sezono mačą?

– Galbūt yra ir sentimentai – Mirotičius, Šaras. Nuoširdžiai tikiuosi, kad tai tik vienos rungtynės, serija vyksta iki trijų pergalių. 1:0, pailsime, darome išvadas, nieko blogo neįvyko.

„Ilgoji pertrauka“: skeptiškai sutiktas „Wolves“ pirkinys, tragiškas „Šiaulių“ sezonas, „CBet“ ir „Juventus“ buksavimo priežastys ir tendencingas galimas Prienų iškritimas

Skaityti visą pranešimą