Paskutiniai vasaros filmavimai Vilniuje: Lietuvos sostinėje dirba suomių ir lietuvių kino komandos

Prieš 1 metus 128

“Lietuva, o ypač Vilnius, ir toliau auga ir pritraukia vis didesnes užsienio kino kompanijas, o tai reiškia, kad mūsų šalies kino industrija gali lengvai konkuruoti su užsienio rinkomis, suteikdama tokio paties lygio ar net profesionalesnes paslaugas nei kitų šalių kolegos.” —pasakojo Suomijos serialo filmuojamo Lietuvoje prodiuserė Urtė Vaicekauskaitė.

Net du mėnesius, nuo rugpjūčio iki spalio vidurio, Vilniuje dirba suomių kino kūrėjai, kurie Lietuvos sostinėje filmuoja kol kas neviešinamą Suomijoje populiarų TV serialą. Prie šio projekto dirba 60 kino profesionalų komanda, kurių didžioji dauguma – lietuviai. Filmavimo darbus organizuoja lietuvių kino gamybos kompanija „Artbox“.

„Džiaugiamės, kad Skandinavijos šalys, šiuo atveju Suomija, renkasi filmų gamybos kompaniją „Artbox“ savo filmų ir serialų realizavimui.” – kalbėjo U. Vaicekauskaitė.

Rugpjūčio pabaigoje Vilniuje pradedamas filmuoti lietuvių vaidybinis filmas „Johatsu”  (rež. Lina Lužytė ir Nerijus Milerius).  Filmo tema – tai Johatsu fenomenas, žymintis geismą išnykti net ir laikmetyje, kada kiekvienas pėdsakas užfiksuotas ir – atrodytų – neištrinamas. Johatsu gali reikšti tiek norą susinaikinti, tiek ir norą perkurti save, pakeičiant ne paskirą rutinos fragmentą, bet viską – gyvenamą vietą, profesiją, vardą.

„Šiandienos Vakarų visuomenėje visi piliečiai turi vardą, pavardę, išsilavinimą, nuosavybę, santuokinę padėtį liudijančius dokumentus, šimtus socialinių tinklų nuotraukų, tūkstančius „pėdsakų“, kuriuos suranda elementariausios paieškos sistemos. Vartojimo industrija sudaro įspūdį, kad pasaulis pritaikytas prie „mano“ psichologinių ypatybių ar net kūno linijų. Bet kodėl žmonės užsikrečia aistra pabėgti iš šio „man“ sukurto pasaulio? Kamuojami šio klausimo ir ėmėme kurti „Johatsu”, –  sako filmo režisieriai.

Prie šio filmo dirba 80 lietuvių kino kūrėjų komanda, filmavimo darbus organizuoja kino gamybos kompanija „Uljanos Kim studija”

Vilniaus kino biuras informuoja apie filmavimo darbus bei laikinus eismo ribojimus mieste:

Dėkojame miesto gyventojams ir svečiams už supratingumą.

Skaityti visą pranešimą