Paskutiniai pražūtingą avariją sukėlusio vairuotojo žodžiai žmonai: „Tuoj grįšiu“

Prieš 11 mėnesius 94

Portalas lrytas.lt praneša, kad po procedūrų verslininkas pareiškė žmonai: „Tuojau sugrįšiu“ ir sėdo į jos vardu registruotą visureigį „Mercedes Benz GL550“. Tai portalui patvirtino prokuroras Osvaldas Stadalius.

Maždaug po valandos žmonai paskambinęs sūnus pranešė apie tragišką avariją. Duomenų, kad sutuoktiniai prieš lemtingą įvykį susipyko – nėra.

Kaip jau pranešė Delfi, gegužės 5 d. Kauno apylinkės prokuratūra informavo, kad avarijos Islandijos plente tyrimas nutrauktas, nes kaltininkas – žuvo.

Per tyrimą nustatyta, kad avarija kilo, kai automobilis „Mercedes-Benz“, važiuodamas prieš eismą, atsitrenkė į kairiąja eismo juosta Vilniaus link važiavusį automobilį BMW. Jis nuo smūgio atsitrenkė į ta pačia kryptimi, dešiniąja eismo juosta važiavusį automobilį „Škoda Octavia“.

Automobilių „Mercedes-Benz“ ir BMW vairuotojai žuvo. „Škoda“ vairuotojas ir keleivė dėl sužalojimų pristatyti į gydymo įstaigą. Ikiteisminio tyrimu metu buvo nustatyta, kad automobilio „Mercedes Benz“ vairuotojas vairavo neturėdamas tam teisės ir būdamas stipriai apsvaigęs nuo alkoholio (kraujyje rasta 2,82 promilės etilo alkoholio).

Tyrimo duomenimis, važiuodamas tamsiu paros metu prieš eismą, vyras stipriai viršijo didžiausią leistiną važiavimo greitį (važiavo apie 140-150 km/h greičiu), nereagavo į kitų vairuotojų perspėjimus (signalizavimą bei šviesų mirksėjimą), važiuodamas priešpriešine eismo juosta, ne tik nemažino važiavimo greičio, bet ir jį didino.

Tyrimo metu padaryta išvada, kad vairuotojas suvokė savo veiksmų pavojingumą, numatė susidūrimo su kitais automobiliais tikimybę ir tai, kad tokia tikimybė yra didelė bei sąmoningai sukėlė tragišką eismo įvykį, kurio metu žuvo pats bei žuvo automobilio BMW vairuotojas ir sužalota automobilio „Škoda“ keleivė.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokuroras, tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą