Paskutinė galimybė atlikti korekcijas: kurie Eurolygos klubai dar stiprinsis?

Prieš 1 metus 53

Eurolygos klubai turi paskutinę savaitę tam, kad įvykdytų paskutinius pokyčius sudėtyse. Kovo 1 dieną baigsis registracijai skirtas laikas, tad Krepsinis.net kviečia pažvelgti į visų ekipų situaciją.

Berlyno ALBA, Vilerbano ASVEL, Atėnų „Panathinaikos“, Milano „EA7 Emporio Armani“ ir Miuncheno „Bayern“ klubai jau yra iškritę iš lenktynių dėl vietos atkrintamosiose.

Čia išskirti galima, kad Milano klubas laukia traumuotų žaidėjų, kurie grįš kovą – tiek Kevinas Pangosas, tiek Shavonas Shieldsas. ALBA ir ASVEL stiprintis nežada, o „Bayern“ prarado Augustine‘ą Rubitą, tad gali rinkoje dairytis sunkaus krašto, bet finansai yra itin riboti, ką rodo ir neseniai atvykęs D.J.Seeley. PAO irgi pasikvietė Mattą Thomasą, bet skylė „ketvirto numerio“ pozicijoje niekur dingo. Galbūt su naujo vyr. trenerio atvykimu bus sustiprinta ir ši pozicija, bet tai bus daugiau dairymasis į kovą vietiniame fronte nei galimybes kovoti dėl vietos Eurolygos aštuonete.

Belgrado „Crvena Zvezda“ registruotas vieną žaidėją – Facundo Campazzo. Dėl draudimo to negalėjo padaryti anksčiau ir argentinietis žaidė tik Adrijos lygoje, kur spėjo net tapti mėnesio naudingiausiu žaidėju. Serbijos klubas su 11 pergalių lieka lenktynėse dėl vietos atkrintamosiose ir jie dar ieškojo aukštaūgio, kai tarėsi su Achille Polonara. Neatmetama galimybė, kad „Crvena Zvezda“ pasikvies dar vieną priekinės linijos žaidėją.

Toliau – visas būrys ekipų, kurios kovoja dėl vietos aštuonete, bet pastiprinimo nežada kviestis: Bolonijos „Virtus“, Stambulo „Anadolu Efes“, Tel Avivo „Maccabi“, Kauno „Žalgiris“, Valensijos „Valencia“ ir Vitorijos ‚Baskonia“. Išskyrus „Virtus“, visos kitos pakeitimus atliko gerokai anksčiau, kai keitė traumuotus žaidėjus arba, „Baskonia“ atveju, pasikvietė naujoką vietoje suspenduoto Pierria Henry.

Belgrado „Partizan“ turi laisvą vietą priekinėje linijoje, kai atsisveikino su Vladimiru Brodziansky, bet klubo prezidentas teigė, kad finansai labai riboja ekipą. Greičiausiai, kad nebus naujoko ir šioje komandoje.

Toliau – penketukas stipriausių ekipų: Pirėjo „Olympiacos“, Madrido „Real“, Barselonos „Barcelona“, Monako „AS Monaco“ ir Stambulo „Fenerbahče“. Čia taip pat papildymo tikėtis sudėtinga, nebent atakuojantį gynėją susiras Dimitris Itoudis, kadangi paieškos vyko per pastaruosius du mėnesius. „AS Monaco“ pasikvietė Chimą Monekę vietoje Adrieno Moermano. „Real“ ir „Barca“ ir taip turi žaidėjų perteklių ir kažkas vis lieka už dvyliktuko ribų, o OLY sudėtyje buvo baimės dėl Kosto Slouko nugaros būklės, bet jis jau grįžo į rikiuotę.

Apibendrinus galima pasakyti, kad paskutinė registracijai skirta savaitė turėtų būti kaip niekada nuobodi.

„Ilgoji pertrauka“: NCAA lietuviai – Ą.Tubelio perspektyvos, nuviliantis Marčiulionis, išeivijos lietuvio žibėjimas ir „vaidmens žaidėjai“

Skaityti visą pranešimą