Paskelbtas lemiamame mače kovosiantis moterų rinktinės dvyliktukas

Prieš 1 metus 55

Lietuvos moterų rinktinės vyr. treneris Rimantas Grigas paskelbė galutinę komandos sudėtį rungtynėms su Ukraina.

2023 m. Europos čempionato atranką lietuvės uždarys lemiamu maču prieš Ukrainą. Tik pergalė išsaugotų galimybes žengti į Europos čempionatą, tačiau ir ji tokios galimybės negarantuotų.

Iš atrankos į pagrindinį turnyrą žengs dešimties grupių nugalėtojos, šeimininkės Izraelis ir Slovėnija bei keturios geriausios antrąją vietą užėmusios rinktinės. Galimybių aplenkti prancūzes nebeturinčios lietuvės gali tikėtis tik pastarojo scenarijaus – tam reikės pergalės ir kuo didesnio taškų skirtumo.

Here's the 12-woman roster for the #LTUbasketball game against Ukraine.#mesuzlietuva #EuroBasketWomen pic.twitter.com/0lUyFCOvPF

— LTU Basketball (@ltu_basketball) February 12, 2023

Iš žaidėjų penkioliktuko, kuris nuo pirmadienio treniruojasi Vilniuje, sekmadienio rungtynėse nedalyvaus ta pati trijulė kaip ir namų mače prieš Prancūziją – Laurita Jurčiūtė, Ugnė Sirtautaitė ir Audronė Zdanevičiūtė.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės sudėtis rungtynėms su Ukraina: Dalia Donskichytė (Klaipėdos „Neptūnas“), Eglė Šventoraitė (Ankaros „Botas“), Gabrielė Šulskė, Gintarė Petronytė, Gerda Raulušaitytė (visos – Vilniaus „Kibirkštis“), Giedrė Labuckienė (Žironos „Spar“), Justė Jocytė (Vilerbano ASVEL), Kamilė Nacickaitė (Stambulo „Galatasaray“), Laura Juškaitė (Ragūzos „Virtus Eirene“), Gabija Meškonytė (Krokuvos „Wisla“), Monika Grigalauskytė (Mersino „Cukurova“), Santa Baltkojienė (Holono „Elitzur“).

Rungtynės prieš Ukrainą Rygoje startuos 16.00 val.

Skaityti visą pranešimą