Paskaičiuota: Čempionų lygoje susibūrė geriau praėjusiame sezone pasirodžiusios komandos nei Europos taurėje

Prieš 1 metus 176

FIBA Čempionų lygos komandos šiame sezone „akies teste“ praktiškai niekuo nenusileidžia Europos taurės klubams, o gal net juos lenkia.

„Eurohoops“ paskaičiavo, kad būsimo sezono dalyvės praėjusiame sezone vietinėse pirmenybėse užėmė vidutiniškai 4,53 vietą. Tuo tarpu Europos taurės klubai – 5,85 poziciją.

Čempionų lyga turės šešias čempiones: Holono UNET (Izraelio), Ostendės „Filou“ (Belgijos), Nimburko ČEZ (Čekijos), Sombathėjaus „Falco“ (Vengrijos), Rygos VEF (Latvijos) ir Vilniaus „Rytas“.

Europos taurėje žais Lenkijos čempionė Vroclavo „Šlask“, taip pat Rumunijos geriausia ekipa Klužo Napokos U-BT, o „Prometey“ laikoma nugalėta, kadangi sezonas buvo nutrauktas, o ji pirmavo Ukrainoje.

FIBA turnyre bus 4-a Italijos ekipa (Sasario „Dinamo“), Prancūzijos 3-a – Dižono JDA, 3-a Turkijoje – Stambulo „Galatasaray“ bei 3-a Vokietijoje Bonos „Telekom Baskets“. Europos taurėje Badalonos „Joventut“ buvo trečia Ispanijoje kaip ir Podgoricos „Budučnost“ Adrijos lygoje, o Patrų „Promitheas“ užėmė 4-a pozicija Graikijoje.

„Ilgoji pertrauka“: Eurolygos klubų vasaros darbai ir abejonės dėl „Žalgirio“

Skaityti visą pranešimą