Pasirodymą Europos čempionate pradėję Lietuvos buriuotojai kaunasi dėl vietos dvidešimtuke

Prieš 11 mėnesius 64

Pirmąją olimpinės IQFOIL burlentės Europos čempionato dieną vyraujant netikėtai itin stipriems vėjams Lietuvos atstovas Rytis Jasiūnas vienose iš keturių lenktynių finišo liniją kirto pirmas ir tarp 114 dalyvių iš viso pasaulio šiuo metu užima 23 poziciją. Nuo jo nedaug atsilieka taip pat Lietuvai atstovaujantis olimpietis Juozas Bernotas, po pirmosios užimdamas 34 poziciją, rašoma LBS pranešime žiniasklaidai.

Pasak buriuotojų, pirmoji Europos čempionato diena nustebino netikėtai itin stipriais, iki 14 m/s siekusiais vėjais, kurie ne tik pareikalavo nemenkų fizinių jėgų ir ištvermės, bet ir kėlė papildomų iššūkių distancijoje.

„Distancijoje buvo nemažai nuotykių. Pirmose lenktynėse ties starto linija vienas italų buriuotojas neišlaikęs pusiausvyros griuvo tiesiai ant manęs, laimei, paskutinę akimirką man pavyko jo išvengti. Tiesa, tą padaryti startuojat prie iki 14 m/s pučiančio vėjo nėra paprasta. Antrose ar trečiose lenktynėse nesuvaldęs inventoriaus griuvau ir pats. Vis dėlto viskas atsipirko paskutinių lenktynių metu, kai po puikaus starto jau nuo pirmojo ženklo lyderiavau ir finišo liniją sugebėjau kirsti pirmas“, – pergalinga pirmosios čempionato lenktynių dienos pabaiga dalinosi Rytis Jasiūnas.

Sportininko teigimu, čempionatui jis jaučiasi pasiruošęs, turi pakankamai greičio ir jaučiasi galintis konkuruoti su geriausiais, tereikia nedaryti klaidų.

Po keturių pirmąją dieną įvykusių priešvėjinių-pavėjinių lenktynių R. Jasiūnas užima 23 poziciją tarp 114 dalyvių iš viso pasaulio.

Stiprus vėjas distancijoje iššūkių primąją dieną kėlė ir taip pat Lietuvai atstovaujančiam olimpiečiui Juozui Bernotui, tačiau, nepaisant sunkumų, jis pradiniu rezultatu taip pat jaučiasi patenkintas.

„Šiandien Graikija nustebino tikrai stipriu vėju, ko nelabai čia tikėjausi. Pasiruošimo metu tokių sąlygų nebuvo, tad šiandien, pripažinsiu, tikrai buvo sunku. Nepaisant to, sekėsi geriau nei tikėjausi. Bet kuriuo atveju, kol kas – dar tik varžybų pradžia ir laukia ilga lenktynių savaitė“, – po finišo pasakojo J. Bernotas.

Jis po pirmosios dienos bendroje įskaitoje užima 34 vietą. Sėkmingiausios sportininkui buvo pirmos ir paskutinės lenktynės, kurių metu jis finišo liniją kirto tryliktoje pozicijoje.

Europos IQFOIL čempionatas Patrų mieste, Graikijoje, vyksta gegužės 9-14 dienomis. Jo metu organizatoriai tikisi dalyviams surengti visų galimų formatų lenktynes – priešvėjinio-pavėjinio kurso, maratono ir slalomo rungties. Paskutiniąją dieną dešimt aukščiausias vietas bendroje įskaitoje užimančių sportininkų susirungs medalių lenktynėse.

Skaityti visą pranešimą