Pasaulio ledo ritulio čempionate – Latvijos išsigelbėjimas ir toliau dominuojantys šveicarai

Prieš 1 metus 243

Pasaulio ledo ritulio čempionate Suomijoje po sekmadienio vakaro rungtynių aiškios jau 5 komandos, kurios pratęs kovas atkrintamosiose varžybose – Šveicarija, Vokietija, Kanada, Švedija ir Suomija.

Labai reikalingą pergalę iškovojo Latvijos rinktinė, kuri B grupės rungtynėse 4:3 (0:2, 2:1, 2:0) palaužė Didžiąją Britaniją ir užsitikrino išlikimą elito divizione.

Šaltą britų dušą gavusią Latvijos rinktinę išgelbėjo du įvarčiai jau antroje ketvirtojo kėlinio pusėje – Ir. Bukartas pasižymėjo 51:49 min., o pergalingą įvartį A. Dzerinis pelnė 53:11 min.

Trys paskutiniai latvių įvarčiai rungtynėse pelnyti žaidžiant daugumoje.

Latvija su 8 taškais grupėje yra penkta, bet dar nepraranda vilties patekti į atkrintamąsias. Tiesa, tam reikia ne tik pergalės prieš Švediją, bet ir sulaukti JAV arba Čekijos rinktinių dviejų pralaimėjimų.

Britai dėl išlikimo kausis lemiamame mače su Austrija.

Antrose grupės rungtynėse vyko Skandinavijos derbis, tačiau intrigos jame nebuvo – Švedijos ledo ritulininkai 7:1 (1:0, 4:0, 2:1) sutriuškino Norvegiją.

Nepaisant šio pralaimėjimo, Norvegija jau yra saugi dėl išlikimo tarp elito.

A grupėje toliau visus iš kelio šluoja Šveicarija, iškovojusi šeštąją pergalę iš tiek pat galimų per pagrindinį laiką. Šįkart šveicarai 5:2 (0:2, 3:0, 2:0) sudorojo Prancūziją.

Tiesa, prancūzai pirmajame kėlinyje nustebino varžovus, įmušdami du įvarčius. Galėjo būti ir trys, bet A. Texieras nesugebėjo realizuoti baudinio.

Vis dėlto per kitus du kėlinius jau dominavo Šveicarija, kuri dėl pirmos grupės vietos dar turės žaisti su 5 pergales iškovojusia Vokietija.

Vokiečiai tuo tarpu 5:4 (3:2, 1:1, 1:1) palaužė be pergalių liekančius Kazachstano ledo ritulininkus.

Kazachai mušė pirmieji, vėliau pirmajame kėlinyje pirmavo 2:1, o išlyginamąjį įvartį ketvirtajame kėlinyje pelnė sužaidus tik 38 sek. Tačiau vokiečiai galiausiai įrodė savo pranašumą.

Kazachstano ekipa, nepaisant šešių nesėkmių, dar neiškrito iš elito – paskutinėse rungtynėse kazachai to išvengti galės įveikę vieną tašką turinčią Italiją.

Skaityti visą pranešimą