„Pasaulio kino vakare“ – tarp regimo ir neregimo

Prieš 1 metus 66

Balandžio 27 d., ketvirtadienį, 19 val. M. K. Čiurlionio namai kviečia praverti užmiršto kino lobyno duris. Peržiūroje garsaus čekų dokumentalisto Miroslavo Janeko juosta „Nematoma“ („Nespatrene“, 1996 m.), kuri pasakoja apie regos negalią turinčių vaikų mokyklą Prahoje.

„Filmas su nepakartojama šiluma, meile ir humoru atskleidžia stebuklingą ir spalvingą šitų ypatingų vaikų gyvenimą. Jų talentai ir gebėjimas matyti tai, kas nematoma, stebina ir užburia“, – sako režisierius Audrius Stonys.

Filmas apdovanotas daugybėje tarptautinių kino festivalių, tarp kurių „Karlovy Vary Grand Prix“ ir Ekumeninės žiuri prizas, o taip pat vieno didžiausių pasaulyje Leipcigo kino festivalio „Grand Prix“.

Balandžio mėnesį M. K. Čiurlionio namų (Savičiaus g. 11, Vilnius) kino peržiūrų ciklą pradėjo 1966 metais ekranus sudrebinusi, geriausio užsienio filmo kategorijoje „Oskarą“ laimėjusi čekų režisieriaus Jiří Menzelio kino juosta „Ypatingos paskirties traukiniai“ („Ostře sledované vlaky“), o šį ketvirtadienį užbaigs M. Janeko dokumentinis filmas „Nematoma“ („Nespatrene“), kuriantis tiltą tarp regimo ir neregimo pasaulių. Kaip kiekvieną iš jų suvokiame, kai gyvename vienoje iš tų pasaulio salų? Ar apskritai galime suvokti tai, ko patys nejaučiame? – klausia M. K. Čiurlionio namai ir kviečia drauge po peržiūros pasinerti į diskusiją, dalintis mintimis ir užduoti klausimus režisieriui, prof. dr. Audriui Stoniui.

Filmo trukmė 53 min. Filmas čekų kalba su angliškais subtitrais. Seanso metu bus sinchroniškai verčiama į lietuvių kalbą. Renginys nemokamas, be išankstinės registracijos. Durys atidaromos 18.30 val. Daugiau informacijos www.mkcnamai.lt

Skaityti visą pranešimą