Pasaulio futbolo čempionate – Argentinos ir Saudo Arabijos dvikova

Prieš 1 metus 61

Pasaulio futbolo čempionate Katare startuoja jau trečioji diena. Šį kartą savo kovas pradeda C grupės rinktinės.

Nuo 12 val. į dvikovą stoja Argentinos ir Saudo Arabijos komandos.

Transliaciją nuo 11 val. 45 min. kviečiame stebėti LRT TELEVIZIJOS kanalu ir portale LRT.lt.

Rungtynių eiga ir rezultatas:

Pirmajame kėlinyje jau pačioje pradžioje Lionelis Messi galėjo išvesti savo komandą į priekį. Vis tik smūgis nebuvo tikslus, tačiau netrukus Argentinos dievukas gavo dar vieną progą.

Teisėjas, peržiūrėjęs vaizdo įrašą 8 minutę galiausiai paskyrė 11 metrų baudinį, o jį realizavo L. Messi. Argentinos žvaigždė tapo pirmuou savo šalies futbolininku, kuris pasižymėjo keturiuose skirtinguose pasaulio čempionatuose.

— FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) November 22, 2022

Toliau aikštėje vyko labai neįprasti įvykiai. Saudo Arabija taikė itin aukštą gynybos liniją ir gynėjai nuolat įviliodavo argentiniečius į nuošalės spąstus.

Argentina net tris kartus pasiuntė kamuolį į vartus, bet visus kartus buvo pakelta šoninio teisėjo vėliavėlė. Argentina iš viso net 7 kartus iš eilės užfiksavo nuošalę, o Saudo Arabija ėmė vis drąsiau jaustis aikštėje.

Atrodė, kad argentiniečiai pradėjo žaisti nervingi ir pertrauka jiems buvo reikalingesnė.

Po pirmojo kėlinio Argentinai kamuolio kontrolė priklausė 64 procentus laiko. Argentina atliko 5 smūgius (2 į vartų plotą), o prie Saudo Arabijos šioje grafoje degė nuliai.

Tačiau tai, kas įvyko po pertraukas, mažai kas galėjo įsivaizduoti. 49 ir 54 minutėmis Saudo Arabija vieną po kitų sudavė skaudžius dūrius Argentinai ir visų nuostabai atsidūrė pirmaujančių vaidmenyje.

Nuostabiais įvarčiais pasižymėjo Salehas Al-Shehri ir Salemas Al Dawsari.

Nors po praleistų įvarčių atrodė, kad Argentina turi pakankamai daug laiko pakeisti įvykius aikštėje, tačiau Saudo Arabijos gynyba braškėti nė neketino.

Skaityti visą pranešimą