Pasaulio čempionato atrankoje aiškios visos 2 etapo grupės ir Lietuvos tvarkaraštis

Prieš 1 metus 76

Pirmadienį beveik pasibaigus pirmajam FIBA pasaulio krepšinio čempionato atrankos turnyro Europoje etapui paaiškėjo visos 4 antrojo etapo grupės.

Kiekvienoje grupėje komandos sužais po 6 rungtynes su tomis ekipomis, su kuriomis nerungtyniavo pirmajame atrankos etape.

Pergalės, pasiektos pirmajame etape, skaičiuojasi ir antrajame. Į pasaulio čempionatą pateks po 3 komandas iš kiekvienos grupės.

I grupė: Graikija (3-1), Latvija (3-1), Turkija (2-2), Belgija (2-2), Serbija (1-3), Didžioji Britanija (1-3).

A grupės komandoms – Latvijai, Belgijai ir Serbijai – po pirmojo etapo buvo išbrauktos pergalės prieš ketvirtą vietą grupėje užėmusią Slovakiją. Taip serbai ir belgai prarado po 2 laimėjimus, o latviai – vieną.

Taip padaryta dėl to, kad iš B grupės, kurioje žaidė Turkija, Graikija ir D. Britanija, prasidėjus Rusijos karui prieš Ukrainą buvo pašalinta Baltarusijos rinktinė.

J grupė: Vokietija (5-1), Suomija (5-1), Slovėnija (4-2), Izraelis (3-3), Švedija (2-4), Estija (2-4).

Vokietijos ir Suomijos rinktinės nuveikė didelį darbą pirmajame etape ir antrąjį pradės su 5 pergalėmis bei labai dideliais šansais patekti į pasaulio čempionatą.

K grupė: Prancūzija (5-1), Lietuva (5-1), Juodkalnija (4-2), Čekija (3-3), Bosnija ir Hercegovina (3-3), Vengrija (3-3).

Lietuvos ir Prancūzijos rinktinės taip pat turi puikius šansus gana anksti užsitikrinti vietą pasaulio pirmenybėse.

L grupė: Sakartvelas (2-2), Ispanija (2-1)*, Ukraina (1-2)*, Italija (3-1), Islandija (3-1), Nyderlandai (0-4).

Liepos 7 d. Ukraina ir Ispanija dar sužais paskutines atrankos rungtynes, kurios buvo atidėtos karo pradžioje.

Kaip ir grupėje I, taip ir šioje, ispanams, ukrainiečiams ir kartvelams išsibraukė pergalės prieš Šiaurės Makedoniją pirmajame etape, nes italų, islandų ir olandų grupėje buvo pašalinta Rusijos rinktinė.

Tvarkaraštis

Jau aiškios ir datos bei komandos, su kuriomis Lietuvai teks žaisti antrajame atrankose etape. Gali būti, kad vietą pasaulio čempionate lietuviai užsitikrins jau rugpjūtį, jei laimės abi rungtynes. 8 pergalės grupės vietą tikrai garantuos.

Pirmojo lango metu rugpjūčio pabaigoje Lietuvos rinktinė išvykoje žais su Vengrija (rugpjūčio 24) ir namuose – su Juodkalnija (rugpjūčio 27).

Antrojo – namie su Prancūzija (lapkričio 11) ir išvykoje su Juodkalnija (lapkričio 14).

Trečiojo – namie su Vengrija (2023 m. vasario 23) ir išvykoje su Prancūzija (vasario 26).

Skaityti visą pranešimą