Pasaulio čempionato A grupės lyderių akistata: Nyderlandai – Ekvadoras

Prieš 1 metus 63

2022 m. pasaulio futbolo čempionate Katare toliau tęsiasi atkaklios grupių etapo kovos. Dėl antrosios pergalės penktadienio vakarą kaunasi A grupės lyderės – Nyderlandų ir Ekvadoro rinktinės. Tiesioginę rungtynių transliaciją nuo 17:45 val. galėsite stebėti per LRT PLIUS kanalą ir LRT.lt portale.

Vos tik prasidėjus rungtynėms, 6-ąją žaidimo minutę, Nyderlandus į priekį išvedė antrąjį čempionato įvartį pelnęs Cody Gakpo (1:0).

Taiklus jo smūgis tapo kol kas greičiausiu įvarčiu šiame čempionate.

Gakpo's strike gives #NED the advantage at the break. #FIFAWorldCup | #Qatar2022

— FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) November 25, 2022

Įmušę įvartį olandai kontrolės iš savo rankų nepaleido ir toliau kurį laiką labiau kontroliavo kamuolį. Visgi tai truko neilgai, nes Ekvadoras prabudo ir vis dažniau ėmė grasinti varžovų vartams.

Vieną aštrią ataką keitė kita, kol galiausiai komandos lyderis Enneras Valencia, pirmosiose rungtynėse pelnęs 2 įvarčius, turėjo puikią progą tapti rezultatyviausiu čempionato žaidėju, tačiau savo tvirtovę puikiai apgynė Nyderlandų vartininkas Andriesas Noppertas.

Nuslūgus pavojingų atakų bangai abi komandos pradėjo žaisti šiek tiek atsargesnį bei klampesnį futbolą, o kamuolys dažniausiai apsilankydavo aikštės viduryje. Nepaisant to, tiek Nyderlandų, tiek Ekvadoro futbolininkai nevengė kontakto, o emocijos po truputį tik augo.

Pirmojo kėlinio pabaigoje arbitras pridėjo 3 papildomas minutes, o Ekvadoras išsikovojo kampinį.

Jį pavyko realizuoti taikliu smūgiu į vartus, tačiau teisėjas užfiksavo nuošalę ir įvarčio neužskaitė. Kėlinys baigėsi rezultatu 1:0 Nyderlandų naudai.

Skaityti visą pranešimą