Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl gimusio negyvo naujagimio: tėvas dėl išnešioto vaiko mirties kaltina akušerę

Prieš 1 metus 107

Pareigūnai aiškinasi situaciją ir pradėjo tyrimą dėl galimo mediko pareigų neatlikimo, dėl ko naujagimis gimė negyvas.

Kaip praneša Šiaulių apskrities policijos komisariatas, spalio 29 dieną 21.45 val. Panevėžio ligoninėje dėl galimo Radviliškio rajono pirminės sveikatos priežiūros centro akušerės ginekologės tarnybinių pareigų neatlikimo sveikas ir išnešiotas naujagimis gimė negyvas.

Kaip LRT.lt sakė policijos atstovai, į pareigūnus kreipėsi Radviliškio rajono gyventojai, konkrečiai mirusio naujagimio tėvas.

Be to, gimdyvė, gimusi 1995 m., dėl komplikacijų šiuo metu gydoma Panevėžio ligoninės reanimacijos skyriuje.

Kaip LRT.lt sakė pareigūnų atstovai, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo tarnybos pareigų neatlikimo.

Respublikinė Panevėžio ligoninė: gimdyvė pas mus atvežta jau su negyvagimiu

Respublikinės Panevėžio ligoninės (RPL) Komunikacijos specialistas Vytautas Riaubiškis naujienų portalui LRT.lt patvirtino, kad spalio 29 d. į šią gydymo įstaigą iš Radviliškio buvo atvežta gimdyvė su negyvu kūdikiu, buvusiu vis dar moters gimdoje.

„Ji atvežta pas mus jau su negyvagimiu iš Radviliškio. Ar tiesiai iš Radviliškio poliklinikos atvežta pacientė – detalių negaliu komentuoti. Tai jau susiję su asmens duomenimis. Atvykus pacientei mūsų specialistai darė ką galėjo padaryti. Pacientės būklė šiandien jau stabili, kol kas ji vis dar gydoma mūsų ligoninėje“, – sakė V. Riaubiškis.

Dėl atvejo pradėtas ikiteisminis tyrimas, todėl daugiau su atveju susijusių aplinkybių RPL atstovas komentuoti negalėjo.

„Juolab kad teikti informacijos negalime, nes neturime ir gimdyvės sutikimo“, – sakė V. Riaubiškis.

Radviliškio medikai stebisi, kaip pacientė atsidūrė Panevėžyje

Naujienų portalui LRT.lt pavyko susisiekti ir su Radviliškio rajono pirminės sveikatos priežiūros centru, dėl kurio gydytojos akušerės ginekologės galimo tarnybinių pareigų neatlikimo yra pradėtas ikiteisminis tyrimas. Centro direktorė Irena Janušonienė taip pat pabrėžė, kad kol atliekamas ikiteisminis tyrimas, atvejo detalių įstaiga atskleisti negali. Patikslinti, iš kur pacientė su mirusiu gimdoje kūdikiu išgabenta į Panevėžį, ji negalėjo, tačiau pabrėžė, kad moteris išvyko tikrai ne iš Radviliškio rajono pirminės sveikatos priežiūros centro.

„Mes nežinome, iš kur pacientė buvo išvežta ir kaip ji atsidūrė Panevėžio ligoninėje. Jeigu ji būtų išvežta iš namų Radviliškyje, ji būtų patekusi į Šiaulių ligoninę. Ne iš mūsų centro išvežta. Mes neturime greitosios medicinos pagalbos – GMP yra atskira Radviliškio įstaiga“, – tikino I. Janušonienė.

Kartu centro direktorė pridūrė, kad moterys poliklinikoje negimdo. Kur tokiu atveju galėtų slypėti nėščiąją prižiūrėjusios gydytojos akušerės galima kaltė – direktorė neatsakė.

„Aš tikrai nieko nekomentuosiu apie gydytoją. Ši gydytoja turi didžiulę darbo patirtį. Kol nėra atliktas ikiteisminis tyrimas – aš tikrai nieko nekomentuosiu. Aš pati nesu gydytoja. Mūsų centre tyrimas dėl šios gydytojos ginekologės nėra atliekamas. Neturime jokio rašto, šeima kol kas į mus nesikreipė, mes neturime jokio pranešimo dėl pradėto tyrimo ir kol kas nieko nedarome. Kai gausime – pradėsime tirti, atliksime vietinį auditą“, – komentavo I. Janušonienė.

Kaip šiuo metu jaučiasi pati centro gydytoja akušerė ginekologė – direktorė irgi nekomentavo. Tik prasitarė, kad šiandien su ja buvo kalbėta.

Skaityti visą pranešimą