Paramediką sumušusiam vyrui – teisingumo kirtis: teismas pripažino kaltu, skyrė baudą ir laisvės atėmimo bausmę

Prieš 1 metus 496

„Smurtautojas sulaukė bausmės!“ Tokia žinute savo feisbuko puslapyje pasidalino Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) darbuotojai, priminę pernai gruodį įvykusį incidentą, per kurį nukentėjo jų kolega paramedikas. Medicinos darbuotoją užpuolęs ir sumušęs vyras pripažintas kaltu.

LRT.lt primena, kad 2022 m. gruodžio 13 d. Kėdainiuose užpultas ir sumuštas į iškvietimą atvykęs Kėdainių PSPC Greitosios medicinos pagalbos paramedikas. Nuraminti įsisiautėjusį vyrą pavyko tik vietoje buvusiems policijos pareigūnams.

„Paramedikas patyrė tiek fizinį, tiek psichologinį smurtą“, – tuomet sakė Kėdainių pirminės sveikatos centro atstovai.

Dėl įvykio Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariatas atliko ikiteisminį tyrimą. Byla pasiekė ir teismą, kuris sprendimą priėmė kovą.

Prieš paramediką fizinį ir psichologinį smurtą panaudojęs vyras pripažintas kaltu. Jam skirta 1,4 metų laisvės atėmimo bausmė, sumokant piniginę kompensaciją už patirtus sužalojimus.

Šia žinia savo feisbuko puslapyje pasidalinę Kėdainių PSPC darbuotojai džiaugėsi, jog smurtas prieš medikus nėra toleruojamas.

Skaityti visą pranešimą