Papildomas dėmesys Ą.Tubeliui – lietuvio vedami „Wildcats“ įšoko tarp geriausių NCAA komandų

Prieš 1 metus 58

Nacionalinėje koledžų atletų asociacijoje (NCAA) svarbios ne tik pergalės – daug lemia ir net vienas atkrintamosiose atneša dažnai atnaujinamas komandų reitingas.

Į elitą naujausiame reitinge pateko Ąžuolo Tubelio vedami Arizonos universiteto „Wildcats“. Sezoną už dešimtuko ribų pradėjusi ekipa laimėjo visus šešis susitikimus ir pašoko į ketvirtąją vietą.

Lietuvis šį sezoną pradėjo solidžiai, per 26 minutes rinkdamas 19,3 taško, 8 atkovotus kamuolius ir 2,3 rezultatyvaus perdavimo. Aukšta vieta reitinge taip pat padės atkreipti papildomas Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) skautų akis, nes pastaruoju metu jis buvo iškritęs iš artėjančios naujokų biržos radarų.

On the move 📈#BearDown #RunWithUs pic.twitter.com/feD9vPpfly

— Arizona Basketball (@ArizonaMBB) November 28, 2022

Aukščiau už „Wildcats“ reitinge išrikiuoti tik Hjustono universiteto „Cougars“ (6/0), Teksaso universiteto „Longhorns“ (5/0) ir Virdžinijos universiteto „Cavaliers“ (5/0). Prieš savaitę pirmąją vietą turėję Šiaurės Karolinos universiteto „Tar Heels“ (5/2) nugarmėjo net į 18-ąją.

Arizonos ekipa iš už reitingo ribų kilo ir praėjusį sezoną, kai startavo nepatekdama tarp 25 geriausių komandų, o reguliarųjį sezoną uždarė antroje. Tiesa, Bennedictą Mathuriną, Christianą Koloko ir Daleną Terry į NBA išleidusiai komandai šiemet buvo keliami žemesni lūkesčiai.

Geriausiu „Pac-12“ konferencijos savaitės žaidėju pripažintas Ą.Tubelio komandos draugas iš Malio Oumaras Ballo, per 26 minutes renkantis 19 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

„Ilgoji pertrauka“: LKL klubų mėnuo – Cvirkos ateitis Pasvalyje, lyderį galinti prarasti „CBet“, bergždžios „Gargždų“ ir „Wolves“ paieškos bei „Šiaulių“ noras pakeisti legionierių

Skaityti visą pranešimą