Panevėžiečiai vairavimo egzaminą iš pirmo karto išlaiko vis rečiau

Prieš 1 metus 62

Pirmu bandymu išlaikyti vairavimo egzaminą „Regitroje“ vairuotojams pavyksta vis rečiau. Statistiniai duomenys rodo, kad praėjusiais metais Panevėžyje populiariausios – B kategorijos – praktikos egzaminą iš pirmo karto išlaikė apie 27 proc., o tuo metu teorijos egzaminą – 38,3 proc. būsimų vairuotojų.

Išlaikančių iš pirmo karto mažėja

„Regitros“ atstovė spaudai Justina Kazragytė atskleidė, kad lyginant šiuos duomenis su ankstesniais metais, rezultatai – prastėja.

„2021 m. praktikos egzaminą iš pirmo karto išlaikė 29,2 proc. asmenų, o teorijos – 46 proc., kuomet 2020 m. praktikos egzamino išlaikymas iš pirmo karto siekė 32,4 proc., o teorijos egzamino – 48 proc.“, – teigė ji.

Trukdo stresas

Pasak „Regitros“ atstovės, praktikoje pastebima, kad daliai būsimų vairuotojų išlaikyti egzaminus iš pirmo karto dažniausiai sudėtinga dėl streso daromos įtakos.

„Tą matome ir analizuodami klientų atsiliepimus, kuriuose teigiama, kad stresas trukdo susikoncentruoti ir pasiekti norimą rezultatą. Mūsų egzaminuotojai siekia būsimam vairuotojui padėti nusiraminti prieš egzaminą, skatiname pasitikėti savo įgūdžiais ir žiniomis, tik visgi didžiąja dalimi viskas priklauso nuo paties asmens, kaip jam pavyks susitvarkyti su jauduliu“, – pasakojo moteris.

Ragina pasiruošti tvirčiau

J. Kazragytė pridūrė, jog taip pat matoma tendencija, kad žmonės dažnai linkę rizikuoti ir pasikliauti atsitiktine sėkme, nors ir patys nėra užtikrinti savo įgūdžiais.

„Atsižvelgiant į tai, kviečiame į egzaminą atvykti tik tvirtai pasiruošus. Labai svarbu išsirinkti gerą vairavimo instruktorių, o jei yra galimybė, papildomai įgūdžius tobulinti ir su šeimos nariais. Kai asmuo jaučiasi užtikrintai prie vairo, tuomet egzamino metu bus ne tik mažiau streso, bet ir atsiras daugiau pasitikėjimo savo įgūdžiais.

Dar geriau pasiruošti padės ir „Regitros“ parengta mokomoji medžiaga. Įmonės interneto svetainėje galima rasti virtualias vairavimo pamokas, užduodamus klausimus prieš važiavimą, praktinius egzaminuotojų patarimus ir kt.“, – drąsino ji.

Skaityti visą pranešimą