Palūžo žūtbūtinėse rungtynėse: rekordinis Curry su kompanija užbaigė Sabonio ir „Kings“ sezoną

Prieš 11 mėnesius 65

Domanto Sabonio atstovaujamos Sakramento „Kings“ ekipos sezonas yra baigtas – septintose NBA Vakarų konferencijos ketvirtfinalio rungtynėse „Kings“ nusileido čempionų titulą ginančiai San Fransisko „Warriors“ komandai. 

„Kings“ varžovams nusileido rezultatu 100:120 (31:30, 27:26, 23:35, 19:29).

Seriją Sakramento krepšininkai pralaimėjo 3:4. Beje, „Kings“ atkrintamosiose žaidė pirmą kartą nuo 2006 m.

Vakarų konferencijos pusfinalyje San Fransisko „Warriors“ susikaus su Los Andželo „Lakers“ krepšininkais.

D. Sabonis lemiamose rungtynėse žaidė 37 minutes, per kurias pelnė 22 (10/15 dvit., 0/1 trit., 2/6 baud.) taškus, atkovojo 8 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus, kartą suklydo ir 4 kartus prasižengė. Lietuvis buvo rezultatyviausias savo komandos gretose, tiesa, 16 taškų D. Sabonis pelnė dar pirmoje rungtynių pusėje.

Šiame NBA sezone D. Sabonis vidutiniškai pelnydavo po 19,1 taško, atkovodavo po 12,3 kamuolio ir atlikdavo po 7,3 rezultatyvaus perdavimo.

Nugalėtojų gretose absoliučiai fantastišką pasirodymą surengė Stephenas Curry, kuris per 38 minutes pelnė 50 (13/20 dvit., 7/18 trit., 3/5 baud.) taškų, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

50 taškų 7-ose serijos rungtynėse yra visų laikų NBA rekordas.

Wardell Stephen Curry II
Magnificent. pic.twitter.com/CNQIy0HFzb

— Golden State Warriors (@warriors) April 30, 2023

Sakramento ekipai didžiules problemas šiose rungtynėse taip pat kėlė ir Kevonas Looney, kuris pelnė 11 taškų ir atkovojo 21 kamuolį, iš kurių 10 sugriebė puolime.

Pirmasis kėlinys prasidėjo atkakliai, bet „Warriors“ spėjo gana greitai nubėgti į priekį. Tačiau „Kings“ sugebėjo užkurti savo puolimo mašiną, pataikė tolimus metimus, D. Sabonis gerai skirstė kamuolius, o jo atstovaujama ekipa sugebėjo pavyti varžovus ir prieš antrą ketvirtį „Kings“ turėjo vieno taško persvarą.

Per pirmą kėlinį lietuvis jau buvo spėjęs pelnyti 7 taškus, atlikti 2 rezultatyvius perdavimus ir perimti vieną kamuolį.

Sabonis makes 'em pay for leaving him open 💦 #FeelTheRoar pic.twitter.com/3t31ciL5iw

— Sacramento Kings (@SacramentoKings) April 30, 2023

Antrajame kėlinyje D. Sabonis ir toliau demonstravo puikų žaidimą, o Sakramento ekipa sugebėjo išlaikyti nežymų pranašumą. Viso antro kėlinio metu virė itin atkakli kova, „Warriors“ puolimą ant savo pečių tempė S. Curry ir prieš ilgąją pertrauką Sakramento ekipa turėjo tik 2 taškų pranašumą.

Komandoms grįžus po ilgosios pertraukos dar kitą pavarą puolime įjungė S. Curry ir netruko padėti „Warriors“ susikrauti persvarą. Trečiajame kėlinyje „Warriors“ tiesiog pradėjo dominuoti kovoje dėl atšokusių kamuolių, pradėjo griebti vieną po kito kamuolius puolime ir didino savo pranašumą. Nors kėliniui artėjant prie pabaigos „Kings“ sugebėjo sumažinti atsilikimą, bet „Warriors“ sugebėjo kėlinio pabaigoje sužaisti sėkmingiau ir prieš lemiamą ketvirtį turėjo 10 taškų persvarą.

Ketvirtajame kėlinyje situacijos pakeisti nepavyko, o „Warriors“ nuosekliai didindama pranašumą sėkmingai nužygiavo iki pergalės šiose rungtynėse.

Sakramento ekipoje be D. Sabonio taškais išsiskyrė De`Aaronas Foxas, kuris pelnė 16 taškų.

„Kings“: D. Sabonis 22, D. Foxas 16, T. Davisas ir M. Monkas po 14, K. Murray`us 10.

„Warriors“: S. Curry 50, A. Wigginsas 17, K. Thompsonas 16, K. Looney 11.

Skaityti visą pranešimą