Pakruojo rajone sumuštas į iškvietimą atvykęs medikas: neblaiviam vyrui pasivaideno, kad pavogė jo telefoną

Prieš 1 metus 102

Pakruojo rajone greitosios medicinos pagalbos medikus užpuolė juos išsikvietęs neblaivus pacientas. Dėl įvykio Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Kaip pranešė Šiaulių apskrities VPK, įvykis užfiksuotas vėlų vasario 4-osios vakarą į Pakruojo rajone Peleniškių kaime. Maždaug 23.30 val. policija sulaukė prašymo atvykti, pareigūnų pagalbos prireikė pas ten gyvenantį pacientą nuvykusiems Pakruojo rajono GMP stoties darbuotojams.

Į Peleniškių kaimą nuvykę Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai prie daugiabučio gyvenamojo namo ir šalia stovinčio greitosios pagalbos automobilio rado sumuštą 21-nerių metų paramediką: jam buvo suplėšyta liemenė, o šalia skeryčiojosi akivaizdžiai neblaivus vyras. Patikrinus alkotesteriu, jam nustatytas sunkus girtumas – 2,73 prom.

Netrukus paaiškėjo, kad 39 metų peleniškis, paskambinęs Bendrojo pagalbos centro telefonu, paprašė skubios medikų pagalbos. Tačiau atvykę Pakruojo rajono GMP stoties darbuotojai išgirdo, kad jam jokia pagalba nereikalinga.

Užpuolė, nes pagalvojo, kad pavogė telefoną

Aiškėja, kad nuo alkoholio apsvaigusiam peleniškiui pasivaideno, kad išeidami medikai pasisavino jo telefoną. Tad pasivijęs juos laiptinėje prieš 22 metų paramediką paleido savo kumščius, per susistumdymą suplėšė drabužius. Į incidentą iškviestiems Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnams mušeika aiškino, kad jo telefoną medikai kažkur numetė. Iš tikrųjų ryšio priemonė nebuvo niekur numesta, pareigūnai jį surado viename kambaryje gulintį ant stalo.

Panašu, kad alkoholis vyrui sukelia nostalgiją specialiosioms tarnyboms, nes neblaivus jau ne pirmą kartą surenka Bendrojo pagalbos centro telefono numerį, nors jokia pagalba jam nereikalinga.

Prieš ketvertą metų vyras sumokėjo 300 eurų baudą už melagingą policijos iškvietimą. Tada jis pranešė, kad jam smurtu grasina sesers vyras. Tačiau atvykusiems pareigūnams vyras pareiškė, jog pagalba jam nereikalinga ir pripažino, kad specialiąją tarnybą iškvietė be reikalo. Ir tuomet jam buvo nustatytas sunkus girtumas.

Su teisėsauga nuolat reikalų dėl savo elgesio išgėrus turintis 39 metų vyras buvo išvežtas į areštinę. Šį kartą jam gresia ne tik administracinė atsakomybė dėl melagingo greitosios pagalbos iškvietimo, bet ir baudžiamoji atsakomybė.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo paramedikui. Už tai baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienerių metų.

Skaityti visą pranešimą