Pakluso prokuroro reikalavimams: susiaurintose Vilniaus senamiesčio gatvėse šalinamos kliūtys

Prieš 1 metus 73

Reaguojant į Vilniaus apygardos prokuratūros pastabas, sostinės senamiestyje pradėtos šalinti dėl kilpinio eismo padarytos kliūtys, kurios trukdė specialiųjų tarnybų transportui ir neatitiko priešgaisrinės saugos reikalavimų.

Perkelti vazonai, nuimta dalis betoninių užtvarų. Prokuratūra taip pat įspėjo Vilniaus savivaldybę neišduoti leidimų lauko kavinių veiklai, jeigu jos užstatytų dalį važiuojamosios kelio dalies ir taip pat trukdytų specialiosioms tarnyboms.

Be to, Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija įpareigota patikrinti dalį rekonstruotų gatvių ir nustatyti, ar nepažeisti reikalavimai.

LRT.lt primena, kad Vilniaus apygardos prokuratūra prieš keletą savaičių pranešė, jog su sostinėje atliekamais gatvių pertvarkymo darbais susijusius savivaldybės administracijos veiksmus įvertinęs prokuroras priėmė nutarimą taikyti viešojo intereso gynimo priemones.

Prokuroras pareikalavo, kad savivaldybė pašalintų esamas kliūtis – stulpelius, gėlių klombas, atitvarus, lauko kavinių inventorių ir pan., – trukdančias judėti priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo automobiliams Vilniaus senamiestyje ir kitose Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos nurodytose vietose.

Pranešime nurodoma, kad esamos kliūtys pažeidžia pagrindinius gaisrinės saugos reikalavimus bei bendrąsias gaisrinės saugos taisykles.

Skaityti visą pranešimą