Pakitusios žaidimo taisyklės? Vėlavimu garsėjančiam Putinui teko laukti Turkijos prezidento

Prieš 1 metus 82

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Irane buvo paliktas nepatogiai stovėti kambaryje priešais žurnalistus, laukdamas susitikimo su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu.

Vaizdo įraše matyti, kaip V. Putinas prieš susitikimą nerimsta, mindžikuoja, veide – besikeičiančios grimasos.

Laukti kitų lyderių V. Putinui iki šiol nepažįstamas jausmas. Jis garsėja tuo, kad kitus lyderius dažnai versdavo jo laukti. Apie valandą V. Putino teko laukti ir popiežiui, ir Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentams, o Angela Merkel jo yra laukusi ko gero ilgiausiai – daugiau kaip 4 valandas.

R. T. Erdoganas į susitikimą su V. Putinu vėlavo tik 50 sekundžių, tačiau jau dabar spėliojama, kad taip Turkijos prezidentas V. Putiną pamokė už tai, kad jam prieš kelerius metus Maskvoje taip pat teko ilgai laukti susitikimo su juo.

LRT.lt primena, kad Rusijos prezidentas antradienį atvyko į Teheraną, į susitikimą su Irano ir Turkijos lyderiais dėl Sirijos, kurį temdo Maskvos karas Ukrainoje.

V. Putinas tik antrą kartą nuo vasario 24 dienos, kai įsakė savo pajėgoms įsiveržti į Ukrainą, išvyko į užsienį, kad galėtų dalyvauti trišaliame susitikime Irano sostinėje.

Skaityti visą pranešimą