Pagalbos šauksmą išgirdę žmonės išgelbėjo kaimyno gyvybę

Prieš 1 metus 80

Rugpjūčio 20 d. prieš 23 val. į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinę žmonės pranešė, kad Respublikos gatvės 8A numeriu pažymėtame daugiabučiame name, trečiajame aukšte, girdi kaip kaimynas šaukiasi pagalbos.

Pranešėjas informavo, kad bute vienas gyvena garbaus amžiaus žmogus, buto durys užrakintos, reikalinga pagalba patekti į vidų.

Į įvykio vietą buvo pasiųsti ugniagesiai gelbėtojai, greitosios medicinos pagalbos medikai ir policijos pareigūnai.

Lipo per langą

Suvažiavus tarnyboms paaiškėjo, kad kaimyno buto durys išties užrakintos. Pareigūnai pastebėjo, kad praviras virtuvės langas, tad ugniagesiai gelbėtojai automobilinėmis kopėčiomis per jį pateko į butą, atidarė duris ir įleido policijos pareigūnus bei medikus.

Kambaryje, šalia lovos, buvo rastas gulintis sutrikusios sveikatos vyras, jis pats negalėjo atsikelti. Žmogus perduotas medikams, jam suteikta pagalba. Vyras užkeltas ant neštuvų, į greitosios pagalbos automobilį ir nuvežtas į ligoninę.

Prašo suprasti

Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiams gelbėtojams ar savivaldybės priešgaisrinės tarnybos ugniagesiams, medikams ir policijos pareigūnams dažnai tenka skubėti į pagalbą vienišiems senoliams, įvairių negalių turintiems, ligotiems ar tiesiog vienišiems asmenims.

Statistiškai per metus Kėdainių miesto ir rajono ugniagesiai per pusšimtį kartų talkina medikams, kad šie galėtų patekti į butus ar namus, kuriuose žmonėms reikalinga pagalba.

Pareigūnų nuomone, būtų labai gerai, kad vieniši žmonės, turintys įvairių negalių ar sunkiomis ligomis sergantys gyventojai, galėtų netoli gyvenantiems giminaičiams ar kaimynams patikėti savo namo ar buto raktus, mat tuomet ugniagesiams netektų laužti durų.

Skaityti visą pranešimą