Paaiškėjo visos 16 komandų, žaisiančių Europos moterų krepšinio čempionate

Prieš 1 metus 45

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė sekmadienį pralaimėjo Ukrainai ir nepateko į dar vieną Europos čempionatą, bet ten nebus ir ukrainiečių, tad net ir pergalė nebūtų pakeitusi Rimanto Grigo auklėtinių likimo. Paaiškėjo visos 16 komandų, žaisiančių kitų metų čempionate.

Sekmadienį kelialapių į Europos čempionatą, kuris 2023 m. vyks Slovėnijoje ir Izraelyje, buvo likę penki.

Šiuos kelialapius iškovojo Čekijos, Vengrijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir Slovakijos rinktinės.

Čempionatas kitų metų liepą vyks Slovėnijoje ir Izraelyje, tad šių šalių rinktinės turėjo kelialapius į čempionatą, nors ir varžėsi atrankoje.

Likusius kelialapius jau anksčiau buvo iškovojusios Ispanijos, Turkijos, Belgijos, Prancūzijos, Serbijos, Juodkalnijos, Graikijos, Latvijos ir Italijos komandos.

Jau prasidėjus atrankai, o Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą, iš atrankos varžybų buvo pašalintos Rusijos ir Baltarusijos rinktinės.

— FIBA Women's EuroBasket (@EuroBasketWomen) February 12, 2023

Nuo SSRS griuvimo Rusijos rinktinė buvo žaidusi visuose čempionatuose ir laimėjusi auksą 2003, 2007 ir 2011 metais. Baltarusija keturis sykius buvo pasiekusi pusfinalį, 2007 m. laimėjo bronzą, kitus sykius liko ketvirta, taip nutiko ir pastarajame čempionate 2021 metais.

Kitąmet čempionių titulą, iškovotą 2021-aisiais, gins Serbijos rinktinė, kuri finale tuomet įveikė Prancūziją. Šios šalies krepšininkės pralaimėjo jau 5 iš eilės Europos čempionatų finalus. Bronzą 2021 m. iškovojo Belgija.

2023 m. čempionate nebus nė vienos rinktinės, kuri čempionate dalyvaus pirmą sykį.

Šio čempionato atrankoje geriausiai sekėsi grupės laimėjusioms Belgijos (5-1), Prancūzijos (5-1), Ispanijos (6-0), Turkijos (5-1), Serbijos (4-0), Juodkalnijos (3-1), Graikijos (5-1), Italijos (6-0), Čekijos (4-0) ir Latvijos (4-0) rinktinėms.

Antras vietas grupėse užėmė ir į čempionatą pateko Slovakija (4-2), D. Britanija (3-3), Vengrija (4-2) ir Vokietija (4-2).

Skaityti visą pranešimą