Paaiškėjo, kaip atrodys Pilaitės baseinas: išrinktas nugalėtojas

Prieš 11 mėnesius 64

Vilniuje, šalia Pilaitės gimnazijos iškils modernus plaukimo baseinas, su 25 metrų ilgio takeliais, bei atskiru baseinu vaikams. Baseino projektas atrinktas architektūrinio konkurso būdu. Ekspertų komisija įvertino pasiūlymus ir patvirtinimo pirmosios vietos nugalėtojus – tai UAB „Projektų Rengimo Biuro“ ir UAB „Inblum“ ir pasiūlyta architektūrinė idėja.

Įsruties g. 3 esančiame sklype numatytas sporto objektas užims 4275 kv. m ir talpins mažiausiai 250 lankytojų, taip pat kelias dešimtis administracijos darbuotojų, plaukimo trenerių ir baseino darbuotojų.

Dviejų aukštų pastatas projektuojamas remiantis universalaus dizaino principais. Pirmajame baseino aukšte numatyta įrengti vestibiulį su sveiko maisto baru. Iš jo per holą bus patenkama į keturias persirengimo erdves moterims, vyrams, šeimoms bei personalui. Jos suplanuotos taip, kad tiesiogiai susisiektų su baseino erdve. Baseino erdvėje numatyta vaikų baseino zona ir pagrindinis baseinas su 8 plaukimo takeliais. Bendra baseino erdvė užbaigiama SPA zona su trimis skirtingomis pirtimis, bei masažiniu baseinu 25 asmenims.

Antrame aukšte suplanuotos dvi 310 kv. m ploto sporto salės, kurios galėtų būti apjungiamos į vieną sporto erdvę atveriant judančių panelių sieną.

Pagrindinis įėjimas į pastatą numatytas iš Gilužio gatvės, techninis įėjimas pastato aptarnavimui su įvažiavimu – iš Tolminkiemio gatvės.

Atvykę automobiliais lankytojais juos galės pasilikti šalia baseino esančioje 46 vietų automobilių stovėjimo aikštelėje. Parkavimas taip pat bus galimas Įsruties ir Tolminkiemio gatvėse esančiose automobilių stovėjimo vietose. Bus įrengta 20 vietų dviračiams. 40 proc. teritorijos užims želdynai. Tarp jų – pušų alėja, besitęsianti palei jau esamą pėsčiųjų taką. Į šią sklypo dalį perkeliamos prie Tolminkiemio gatvės esančios mažalapės liepos. Pušų alėja jungs Gilužio gatvę su Vydūno progimnazija bei žaidimo aikštelės teritorija.

Vilniaus miesto savivaldybės skelbtame atvirame Pilaitės baseino projekto idėjos konkurse iš viso buvo pateikti šeši pasiūlymai. 

Antrąją vietą užėmė UAB „Maspro“, pasiūlę 4054 kv. m ploto objektą su 7 takelių baseinų, kuris talpintų 200 lankytojų.

Trečioji vieta atiteko UAB „Atamis“ pasiūlytai idėjai. Pastarajame projekte buvo numatyta įrengti 3659 kv. m ploto pastatą su 8 takelių pagrindiniu baseinu, kuriame vienu metu galėtų sportuoti 200 lankytojų.

Pirmas tris vietas konkurse užėmusiems dalyviams paskirtos premijos: I-ai vietai – 15 tūkst., II-ai – 10 tūkst., III-iai – 5 tūkst. eurų.

Matai naujieną? Nutiko įdomus dalykas ar nori su visais pasidalinti savo istorija? Filmuok, komentuok ir kelk vaizdo įrašus į išmaniąją programėlę „Once in Vilnius“. Kiekvienas toks kadras pretenduoja tapti filmo apie Vilnių dalimi.



Skaityti visą pranešimą