Nusivylimo auklėtiniais neslėpęs Žibėnas: turbūt baisiausios rungtynės man per 3 metus būnant „Ryte“

Prieš 1 metus 79

Vilniaus „Rytas“ po sunkios kovos trečiadienį 93:99 palaužė Kėdainių „Nevėžio“ ekipą, tačiau po rungtynių vilniečių strategas negailėjo kritikos savo žaidėjams.

„Nėra ką šnekėti apie puolimą, daug prametėme. Bet su gynyba tai yra tragedija, turbūt baisiausios rungtynės man per 3 metus būnant „Ryte“. Žaidėjų reikia klausti, nusprendėme šiandien kažkur pailsėti, rungtynių dieną nusprendžiame pailsėti, labai nuviliantis pasirodymas.

Sveikinimai Kėdainiams su parodytu charakteriu, linkiu sėkmės kovoje dėl atkrintamųjų. Negalime tokių runtynių žaisti vien tik su pagrindiniais žaidėjais, suolo žaidėjai turi suprasti savo rolę, kaip įeiti į rungtynes“, – po rungtynių aštriai pasisakė „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas.

Kaip rašoma LKL.lt, šių komandų akistatos šį sezoną yra itin intriguojančios – „Nevėžis-Optibet“ laimėjo pirmąjį klubų susidūrimą (92:88), o antrajame krito tik po įtemptos kovos (84:86). Intrigą kėdainiškiai kurstė ir Karaliaus Mindaugo taurės („Citadele KMT“) ketvirtfinalyje, kur startavo pergale (78:70), tačiau atsakomajame mače neatsilaikė 78:98.

„Nieko neslėpsiu, verdanti galva dabar yra, pozityvių dalykų nelabai matau po tokių rungtynių, kažkas pataikė, kažkas nepataikė. Padarome 17 klaidų, daugelis jų nežinau ar yra išprovokuotos, labai neramina toks pasirodymas tokiu metu. Mes per didžiąją pertrauką neturime diskutuoti apie puolimą, bet šiandien iki žaidėjų buvo labai sunku prisibelsti, manau, kad mano žaidėjai nebuvo šiandien buvo nepsiekiami“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Skaityti visą pranešimą