Nuo vėžio mirė Italijos kalnų slidinėjimo žvaigždė

Prieš 1 metus 69

Trečiadienį Italijoje užgeso šalies kalnų slidinėjimo žvaigždės Elenos Fanchini gyvybė. 37-erių sportininkė mirė nuo vėžio. Apie tai oficialiai paskelbė Tarptautinė slidinėjimo federacija (FIS).

„Dėl sunkios ligos Elena Fianchini mirė savo namuose būdama 37-erių. Reiškiame didžiausia užuojautą Fianchini šeimai ir visai Italijos žiemos sporto federacijai“, – buvo rašoma FIS pranešime.

E. Fanchini atstovaudama Italijai dalyvavo trejose olimpinėse žaidynėse ir keturiuose pasaulio čempionatuose. Sėkmingiausiai jai susiklostė 2005 metais vykusios planetos pirmenybės, kuriose italė iškovojo sidabro medalį.

Pastarąjį kartą jį pasaulio taurės varžybose startavo 2017 metais, o vėliau pranešė, kad traukiasi iš didžiojo sporto dėl vėžio. Ji dėl ligos praleido 2018 metų Pjongčango olimpines žaidynes.

E. Fianchini mirė tą pačia dieną, kai jos kolegė iš Italijos Marta Bassino laimėjo slalomo giganto rungtį pasaulio čempionate. Sportininkė ir kitos kalnų slidinėjimo sporto žvaigždės pasidalino užuojautos žinutėmis.

„Ši diena pripildyta emocijų. Yra tiek daug, kuo aš norėčiau pasidalinti, tačiau labiausiai mane slegia E. Fianchini netektis. Siunčiu užuojautą jos šeimai, kuri turėjo tiek daug įtakos mūsų visam sportui dėl savo aistros ir nuoširdumo. Mano širdis dabar yra su visa Italijos komanda, kurie dabar labai skauda“, – socialiniame tinkle rašė JAV kalnų slidininkė Mikaela Shiffrin.

Skaityti visą pranešimą