Nuo sekmadienio uždaromas Vilniaus mobilusis patikros punktas

Prieš 2 metus 171

Mažėjant COVID-19 susirgimų skaičiui ir besitestuojančiųjų srautams, nuo š. m. gegužės 1 d. savo veiklą stabo Vilniaus mobilusis patikros punktas V. Gerulaičio g. 1. Nuo šiol vilniečiai testuotis galės 5 miesto poliklinikose. Testui registruotis bus galima kaip ir anksčiau – paskambinus į karštąją liniją Tel. 1808 arba internetu.

Registruojantis galėsite pasirinkti sau artimiausią ar patogiausią sveikatos apsaugos priežiūros įstaigą – Centro, Antakalnio, Karoliniškių, Šeškinės ar Naujosios Vilnios polikliniką. Per dieną PGR testais išvardintose įstaigose galės išsitirti apie 1 000 gyventojų.

Prieš vykdami testuotis, pasitikrinkite SMS žinutėje nurodytą registracijos vietą. Kaip ir iki šiol, nemokamai tirtis galės tie, kurie jaučia COVID-19 simptomus, turėjo sąlytį su sergančiuoju šia liga, yra gavę teigiamą greitojo antigeno testo rezultatą arba turi išsitirti prieš planines gydymo paslaugas.

Mobilusis COVID-19 patikros punktas V. Gerulaičio g. 1 veikė jau ilgiau kaip dvejus metus. Per dvejus COVID-19 pandemijos metus sostinės mobiliajame testavimo punkte atlikta daugiau nei 1,6 mln. testų. Vilniaus miesto savivaldybė pirmoji iš šalies savivaldybių atidarė mobilųjį patikros punktą, kurio apimtys nuo 3 testavimo taškų ir 100 testų per dieną per dvejus metus išaugo iki 16 taškų plintant omikron atmainai, kai buvo atliekama daugiau nei 7,5 tūkst. testų per dieną. Per dvejus COVID-19 metus Vilniaus mobiliajame punkte buvo atlikta trečdalis visos Lietuvos PGR testų, daugiau nei ketvirtadalis visų greitųjų antigeno testų Lietuvoje ir 40 proc. šalies serologinių testų.

Skaityti visą pranešimą