Nuo laisvės atėmimo bausmės slapstęsis nuteistasis perduotas Lietuvai

Prieš 1 metus 106

Užsienyje nuo teismo paskirtos bausmės slapstęsis nuteistasis Vitalijus Avsejenko, pravarde „Direktor“, perduotas Lietuvai. Nuo Lietuvos nepriklausomybės atgavimo vyras buvo nekart teistas už automobilių vagystes, narkotikų platinimą, turto prievartavimą, tyčinį nužudymą, priklausė Vilniaus brigadai, vėliau sukūręs savo nusikalstamą grupuotę buvo vienas jos lyderių.

2017 m. spalio 11 d. Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu V. Avsejenko buvo nuteistas 12 metų laisvės atėmimo bausme už padarytas nusikalstamas veikas, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 25 str. 3 d. (priklausymas organizuotai nusikalstamai grupuotei) ir 260 str. 3 d. (platinimas labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų).

Nuteistasis nuo teismo paskirtos laisvės atėmimo bausmės pasislėpė, todėl 2018 m. gruodžio 4 d. buvo paskelbta V. Avsejenko paieška. Buvo gauta duomenų, kad V. Avsejenko yra išvykęs iš Lietuvos ir slapstosi užsienio valstybėse, jam buvo išduotas Europos arešto orderis ir paskelbta tarptautinė paieška.

Paieškos metu surinkus pakankamai duomenų apie ieškomąjį bei bendradarbiaujant su kelių šalių teisėsaugos pareigūnais, 2021 m. gruodžio 20 d. nuteistasis buvo sulaikytas užsienio valstybėje. Po ekstradicijos proceso, š. m. spalio 26 d. nuteistasis V. Avsejenko perduotas Lietuvos Respublikai.

Skaityti visą pranešimą