NFL čempionų titulą laimėjo „Chiefs“ futbolininkai, „Super Bowl“ scenoje pasirodė ir Rihanna

Prieš 1 metus 51

„Kanzas City Chiefs“ futbolininkai trečią kartą komandos istorijoje laimėjo JAV amerikietiškojo futbolo lygos (NFL) čempionų titulą, kai finale 38:35 palaužė Filadelfijos „Eagles“ komandą.

Per pastaruosius ketverius metus „Chiefs“ komanda finale, kuris vadinamas „Super Bowl“, žaidė trečią sykį ir antrą kartą tapo čempionais. Titulą komanda dar laimėjo 2020 metais, o pirmą sykį – 1970-aisiais.

Po pirmosios mačo dalies šį kartą „Eagles“ pirmavo 24:14, o „Chiefs“ komandos įžaidėjas ir naudingiausias reguliaraus sezono žaidėjas Patrickas Mahomesas buvo gavęs traumą ir atrodė, kad nebegalės žaisti.

Vis dėlto komandos lyderis žaidė, padėjo savo ekipai atlikti du žeminimus vien ketvirtajame ketvirtyje.

Galiausiai likus dviem minutėm po Filadelfijos komandos pražangos „Chiefs“ gavo galimybę laikyti kamuolį iki mačo pabaigos, ką jie ir darė (35:35). Likus žaisti 11 sek. Harrisonas Butkeris atliko taškus pelniusį spyrį ir „Chiefs“ išsiveržė į priekį 38:35 bei netrukus laimėjo mačą.

P. Mahomesas pripažintas „Super Bowl“ rungtynių MVP, titulą su komanda jis irgi laimėjo antrą kartą karjeroje.

„Cheifs“ 62 metų treneris Andy Reidas irgi laimėjo antrą karjeroje „Super Bowl“. Įdomu, kad nuo 1999 iki 2012 m. jis treniravo „Eagles“ futbolininkus, su kuriais irgi žaidė „Super Bowl“, bet pralaimėjo.

„Super Bowl“ pertraukos metu ant scenos pasirodė besilaukianti dainininkė Rihanna. Iki šio nebuvo žinoma, kad ji laukiasi antrojo vaiko, bet po pasirodymo tai buvo pripažinta oficialiai.

Skaityti visą pranešimą