menu
Kaip išsirinkti tinkamą grandinėlę ant kaklo?
Kaip išsirinkti tinkamą grandinėlę ant kaklo?

Subtilios auksinės grandinėlės yra ne tik elegantiškas kasdienio stiliaus akcentas, bet ir puiki dovana artimam žmogui. Šiame straipsnyje pateiksime keletą patarimų, kurie padės lengviau išsirinkti tinkamą auksinę grandinėlę. Aptarsime madingus modelius ir pagrindinius aspektus, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį perkant.

 

Auksinių grandinėlių tipai: nuo klasikinių iki modernių

 

Grandinėlės ant kaklo gali būti suskirstytos į kelias pagrindines kategorijas pagal jų tipą, ilgį ar storį. Klasikiniai modeliai, pasižymintys paprastu pynimu, yra universalūs ir tinka prie bet kokio stiliaus. Subtilios grandinėlės su plonu pynimu ir gražiu blizgesiu taip pat yra puikus pasirinkimas. Pastaruoju metu vis labiau populiarėja modernūs dizainai, tokie kaip asimetriškos grandys ar geometrinės formos. Šie modeliai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško išskirtinių aksesuarų, išsiskiriančių iš kitų papuošalų.

 

Medžiagos ir aukso samplaika: ką reikėtų žinoti?

 

Renkantis auksinę grandinėlę, svarbu atsižvelgti į aukso prabą, tai yra, gryno aukso kiekį lydinyje. Lietuvoje populiariausios yra 585 prabos grandinėlės, kurios sudaro 58,5% gryno aukso. Tokios grandinėlės yra patvarios ir mažiau jautrios įbrėžimams nei grandinėlės su didesniu grynumu, pavyzdžiui, 750 ar 999 prabos. Nors didesnis grynumas reiškia daugiau gryno aukso, tokios grandinėlės gali būti mažiau atsparios mechaniniams pažeidimams.

 

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į aukso rūšį – geltonąjį, baltąjį ar rožinį auksą. Geltonasis auksas yra klasikinis pasirinkimas, tinkantis bet kokiai progai. Baltasis auksas yra elegantiškesnis ir puikiai dera su sidabriniais papuošalais. Rožinis auksas yra naujausia tendencija, suteikianti švelnumo ir modernumo.

 

Kaip pasirinkti grandinėlės ilgį ir storį?

 

Grandinėlės ilgis ir storis yra kiti svarbūs kriterijai, kuriuos reikia apsvarstyti perkant. Ilgis turėtų būti pritaikytas pagal asmeninius pageidavimus bei kaklo ir veido formą. Trumpesnės, 40-45 cm ilgio grandinėlės išryškina kaklo liniją ir gerai atrodo ant siauro kaklo. Ilgesnes grandinėles, siekiančias iki 70 cm, galima nešioti kaip atskirą aksesuarą arba sluoksniuoti su kitomis grandinėlėmis.

 

Grandinėlės storis lemia jos tvirtumą ir išvaizdą. Plonos, iki 2 mm storio grandinėlės yra itin elegantiškos, tačiau gali būti mažiau patvarios. Storesnės nei 3 mm grandinėlės yra tvirtesnės ir labiau išraiškingos, tačiau gali netikti kiekvienam stiliui. Todėl verta rinktis tokio storio grandinėlę, kuri atitiktų jūsų asmeninį stilių ir papuošalų nešiojimo būdą.

 

JŪSŲ REAKCIJA?

Komentarai

https://lietuvoskrastas.lt/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!