menu
Gana dideliu nusivylimu nepatekimą į finalą pavadinusi Jasiūnaitė: blogos mintys
Gana dideliu nusivylimu nepatekimą į finalą pavadinusi Jasiūnaitė: blogos mintys

7

Matas Bagamolovas, LRT.lt iš Romos Matas Bagamolovas, LRT.lt iš Romos 2024.06.10 13:59

Liveta Jasiūnaitė Liveta Jasiūnaitė / A. Pliadžio nuotr.

00:00 | 00:00

00:00

Pirmadienį dar vienu Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės nusivylimu tapo Livetos Jasiūnaitės pasirodymas ieties metimo kvalifikacijoje. Lietuvė startavo B grupėje, kurioje įrankį numetė 55,85 m ir bendroje įskaitoje liko 17-a.

Į finalą pateko 12 atlečių. Mūsiškės metimų serija atrodo štai taip: 55,20 m; 55,85 m; X.

„Blogos mintys. Buvo tikslas patekti į finalą, tikslas nepasiektas – prastai“, – trumpai ir aiškiai savo pasirodymą komentavo L. Jasiūnaitė.

2022 m. Miunchene L. Jasiūnaitė startavo itin galingai, kuomet kvalifikacijoje antruoju bandymu užfiksavo 61,85 m rezultatą ir į finalą žengė pirmuoju numeriu. Visgi kovoje dėl medalių prie tokių skaičių ji nepriartėjo ir numetusi 58,95 m liko šešta.

Tuo metu 2018 m. Berlyne metikė pasiekė didžiausią savo karjeros pergalę, kuomet Senojo žemyno pirmenybėse iškovojo bronzą (61,59 m). 2016 m. Amsterdame ji taip pat buvo prasibrovusi į finalą, kuriame užėmė 12-ą vietą. Tai reiškia, kad Romoje mūsiškė pirmą sykį liko už didžiojo Europos čempionato finalo brūkšnio.

L. Jasiūnaitė sutiko su teiginiu, kad ši kvalifikacija tapo gana dideliu nusivylimu.

„Labai sunku kažką dabar sakyti, ką tik grįžau iš stadiono, niekas nešauna į galvą. Iki varžybų viskas klostėsi neblogai“, – pridūrė ji.

Šį sezoną L. Jasiūnaitė ietį toliausiai metė 61,01 m, todėl apie vietą finale buvo svarstoma gana garsiai.

„Nežinau, kažką labai sunku šiuo metu spręsti. Treniruotės viską gerai rodė, per apšilimą mečiau visai neblogai, bet prasidėjo varžybos ir visiškai nepavyko padaryti to judesio, kurį dariau prieš tai“, – sakė ji.

L. Jasiūnaitė taip pat pridūrė, kad dabar bus svarbiausia išanalizuoti padarytas klaidas ir ruoštis svarbiausiam stratui Paryžiuje.

„Išanalizuoti varžybas. Šių metų pagrindinis startas yra olimpinės žaidynės“, – apibendrino lengvaatletė.

JŪSŲ REAKCIJA?

Komentarai

https://lietuvoskrastas.lt/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!