menu
Apie perdegimą prieš debiutą Europos čempionate kalbėjusi Sabaitytė: tai yra didelė garbė
Apie perdegimą prieš debiutą Europos čempionate kalbėjusi Sabaitytė: tai yra didelė garbė

19

Matas Bagamolovas, LRT.lt iš Romos Matas Bagamolovas, LRT.lt iš Romos 2024.06.10 12:23

Lukrecija Sabaitytė Lukrecija Sabaitytė / A. Pliadžio nuotr.

00:00 | 00:00

00:00

Pirmadienį didžiojoje Europos lengvosios atletikos scenoje debiutavo jaunoji Lietuvos sprinterė Lukrecija Sabaitytė. Ji pasirodė 200 m atrankoje, kurioje distanciją įveikė per 23,56 sek. ir užėmė 19-ą vietą. Lengvaatletė turėjo pastabų sau, bet džiaugėsi nauja patirtimi.

„Dabar jaučiuosi nepadariusi visko iki galo, bet šiaip atvykimas į tokias varžybas yra didelė garbė. Dabar lauksiu kitų“, – pasipuošusi šypsena kalbėjo L. Sabaitytė.

Šį sezoną geriausias jos rezultatas 200 m distancijoje buvo užfiksuotas LLAF taurės varžybose (23,50 sek.). Visgi ir tokio rezultato pasiekimas nebūtų atvėręs durų į pusfinalį, nes paskutiniu numeriu į jį patekusios ispanės laikas buvo 23,42 sek. Tiesa, pirmoje distancijos dalyje lietuvė buvo tarp lyderių , bet artėjant finišui jėgų ėmė trūkti. Galiausiai L. Sabaitytė savo bėgime finišavo šešta.

„Iš tiesų ir per praėjusias varžybas bei pradžioje sezono išbėgdavau posūkį (100 m) vos ne pirma, o vėliau pritrūksta jėgų. Atrodo, kad kojos nebeneša. Manau, kad čia iš jaudulio, technikos taip gerai nesilaikiau. Būtų antras šansas, tai būtų geriau“, – pridūrė ji.

Kad pateks į Senojo žemyno pirmenybes sprinterė sužinojo paskutinė. Pasak jos, tai tapo gana didele nuostaba, suteikusia džiugių emocijų.

„Iš pradžių tai net nesitikėjau, kad pateksiu, ir kai užsidarė reitingai pamačiau, kad esu 37-a iš 36-ių. Buvo tikrai apmaudu, bet čia nebuvo mano pagrindinis tikslas – net nesitikėjau patekti. Po kelių dienų treneris pranešė, kad dėl prancūzų, aš visgi patekau. Labai smagu, o vėliau atsirado ir atsakomybė, kad bėgsiu už Lietuvą. Dabar džiaugiuosi, kad varžybas baigiau aukštesnėje vietoje nei tokioje, kurioje buvau, kai atvažiavau į jas“, – kalbėjo lietuvė.

Galiausiai ji pridūrė, kad šis startas čempionate taps puikia pamoka ir patirtimi. L. Sabaitytė pripažino, kad prieš startą truputį perdegė.

„Manau, kad tiesiog taip nepermąstyti prieš startą, nes manau, kad tikrai perdegiau. Taip pat galvoti apie varžybas tik tą pačią dieną, o ne savaitę prieš. Tada būtų aukštesnė vieta ir aukščiau pati Lietuva“, – išmoktas pamokas apibendrino L. Sabaitytė.

JŪSŲ REAKCIJA?

Komentarai

https://lietuvoskrastas.lt/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!