Nestandartinį varžovą Eurolygoje pasitinkantis Maksvytis: jei komandos būna nepasiruošusios, ALBA jas baudžia

Prieš 1 metus 78

Kauno "Žalgiris" penktadienį stos į dar vieną Eurolygos mūšį namuose ir susikaus su Berlyno ALBA krepšininkais.

„Laukia dar vienos Eurolygos rungtynės namuose, laukia toks nestandartinį krepšinį žaidžiantis varžovas – daug kamuolio judėjimo, daug užtvarų be kamuolio, daug situacijų, kur žaidėjai tiesiog reaguoja į žaidimą. Reikia ateiti susikoncentravus. Blogiausiai būna tada, jei varžovai įvelia į savo žaidimą, kuriame jie jaučiasi gerai. Turėsime visų pirmą juos išmušti iš tų situacijų, gerai gintis. Ypač gynyboje turėsime nuveikti nemažą darbą“, – spaudos konferenciją dieną prieš rungtynes pradėjo „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis.

ALBA sėkmingai startavo šiame Eurolygos sezone – komanda pasiekė 3 pergales paeiliui, o vėliau sekė du pralaimėjimai iš eilės.

„Vasarą teko bendrauti su treneriu. Jie išlaikė tęstinumą, po praėjusio sezono pakeitė tik vieną žaidėja. Tai yra vienas iš raktų, komanda yra susižaidusi. Jų praėjusiu metų įdirbis prisidėjo prie sėkmingos sezono pradžios. Jie priverčia žaisti varžovus žaisti jų krepšinį“, – dėstė K. Maksvytis.

Naudingiausiai ALBA ekipoje žaidžia 223 cm ūgio bokštas Christas Koumadje, kuris renka po 17 naudingumo balų.

„Yra madina turėti tokio dydžio krepšininkus kiekvienoje komandoje. Taip pat ir treneris taiko skirtingas sistemas, kai yra mobilesnis aukštaūgis taiko vieną sistemą. Vienas iš būdų, kaip galima atakuoti yra pikenrolo gynyba, ypatingai jei veiksmas vyksta ties perimetru. Po krepšiu jis tvarkosi gana neblogai, gerai blokuoja metimus. Pagrindinis jo privalumas yra gynyba. Puolime nėra koks elitinis žaidėjas baudos aikštelėje, bet jei viską gauna po krepšiu, tai užsibaigia aukštu taiklumu, ypač kai turi tokius gerai kamuolį skirstančius krepšininkus“, – teigė K. Maksvytis.

K. Maksvytis akcentavo, kad ALBA žaidžia neįprastą ir atsipalaiduoti varžovams neleidžiantį krepšinį.

„Komandos daugiausiai yra įpratusios gintis vienas prieš vieną, pikenrolo situacijose. ALBA to neduoda, gynėjus pastato į nepatogias pozicijas, jei komandos būna tam nepasiruošusios, tai ALBA jas baudžia. Tikiuosi, kad mūsų nenubaus“, – teigė K. Maksvytis.

„Žalgiris“ namuose ir vėl žais sausakimšoje arenoje, o K. Maksvyčiui tai yra maloni staigmena: „Malonu, kad sirgaliai taip palaiko „Žalgirį“. Nenoriu sumenkinti jų indėlio pirmose dvejose pergalėse, jie sukūrė ypatingą atmosferą. Didelis dėkingumas sirgaliams, manau, kad jie ateina ir užpildo arena, stengsimės jų nenuvilti.“

„Žalgirio“ strategas atskleidė, kad Dovydas Giedraitis jau pilna jėga prisijungė prie komandos treniruočių, tad tėra tik laiko klausimas, kada jis debiutuos ir aikštelėje.

„Dovydas jau pilnavertiškai įsijungė į komandos treniruotes, atlieka visus pratimus. Dabar yra klausimas, kada jis bus geriausioje fizinėje formoje, prisitaikys žaisti penkis prieš penkis. Dėl artimiausių rungtynių abejoju, bet svarbiausia, kad jis jau dalyvauja treniruotėse“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Po penktadienio dvikovos Eurolygoje „Žalgiris“ neturės kada ilsėtis – jau sekmadienį Vilniuje laukia kova su „Ryto“ krepšininkais.

„Nesuprantu, kodėl yra toks tvarkaraštis. Tiek mes turime laisvų dienų po to, tiek „Rytas“. Mūsų komandai yra sudėtingesnės sąlygos prieš rungtynes, bet tai nėra pasiteisinimas, bet norėtųsi lygesnių sąlygų. Bet nežiūrėjome į tai, turėsime rungtynes penktadienį ir dėsime visas pastangas, kad laimėtume“, – dėstė K. Maksvytis.

Skaityti visą pranešimą