Nereikėjo laukti nė rudens – antradienio rytą Vilnių suparalyžiavo spūstys

Prieš 1 metus 106

Antradienį vykstantieji į darbą, ypač pro „Gariūnus“, Vakarinį aplinkkelį, Oslo bei Geležinio Vilko gatves, papildomai turėjo sudeginti ne vieną nervinę ląstelę. Šiose miesto dalyse jau nuo pat ankstyvo ryto formavosi ilgos automobilių spūstys.

„Pusę valandos nesugebu pravažiuoti. Kas darosi? – tokiu klausimu į kitus kreipėsi vienas vairuotojas, „Facebook“ įkeldamas nuotrauką iš paralyžiuoto Vakarinio aplinkkelio.

Į šį įrašą sureagavo ir daugiau eismo dalyvių, teigiančių, kad taip pat strigo spūstyse.

„Na, mielieji, jau pratinkitės, greit piko valandos grįš į kelius. Kantrybės mums visiems“, – linkėjo kitas vairuotojas.

Internautai svarstė, jog dėl spūsčių galimai kalti jau į didmiestį sugrįžę studentai. Visgi tikroji grūsčių priežastis – įvykusios kelios avarijos bei vykstantys kelio darbai.

Viena iš avarijų anksti rytą įvyko prie pat „Gariūnų“, važiuojant link automagistralės Vilnius–Kaunas. Čia, pasak liudininkų, buvo pravažiuojama tik viena eismo juosta. Dar vienas incidentas fiksuotas Oslo gatvėje ant tilto per Nerį, čia taip pat nusidriekė spūstis centro link.

Nesibaigiančias spūstis centrinėje miesto dalyje lemia ir vykdomi kelio darbai Žalgirio–Geležinio Vilko gatvių sankirtoje.

Kaip pirmadienį skelbė „Grinda“, didelę dalį darbų, esančių ne važiuojamojoje gatvės dalyje, įmonė jau atlikusi, tačiau šią savaitę naktimis laukia asfaltavimas: dvi juostos, kiekvienoje – po du asfalto dangos sluoksnius.

Po to estafetė bus perduota horizontalųjį ženklinimą atliekančiai įmonei, ši visus darbus turėtų užbaigti iki rugpjūčio 31 d.

„Suprantama, remontuojamoje gatvės dalyje yra numatyti eismo ribojimai – eismas iš dviejų viena kryptimi judančių juostų bus nukreipiamas viena eismo juosta, dėl to šią atkarpą reikės įveikti lėtai ir atidžiai. Stebėkite laikinuosius kelio ženklus ir laikykitės eismą reguliuojančių darbuotojų nurodymų“, – nurodo „Grinda“.

Skaityti visą pranešimą