Nepilnametė pripažinta kalta dėl ją atstūmusio jaunuolio nužudymo Jurbarke

Prieš 1 metus 82

Bylą nagrinėjęs Kauno apygardos teismas dar sausį paskelbė nuosprendį Kęstučiui Vyturiui. Teismui pakako įrodymu, kad dar būdamas nepilnametis, dėl asmeninių nesutarimų jis Jurbarke nužudė jaunuolį. Nuteistajam skirta 9 metų laisvės atėmimo bausmė, priteista atlyginti daugiau nei 47 tūkst. Eur žalos.

Žmogžudystė, sukrėtusi Lietuvą, įvykdyta 2019-ųjų gegužę. Byla buvo nagrinėjama uždaruose posėdžiuose. Neoficialiais duomenimis, 18-mečio nužudymas planuotas porą mėnesių.

Lietuvos apeliacinis teismas praneša, kad kaltinimai šioje byloje buvo pateikti ir tuomet 14 metų mergaitei. Įtarta, kad būtent ji sukurstė K. Vyturį padaryti nusikaltimą. Bylos duomenimis, mažametė net suplanavo žmogžudystę ir padėjo ją padaryti.

Neoficialiais duomenimis, keturiolikmetė, pasinaudojusi svetimomis nuotraukomis, bandė socialiniuose tinkluose suvilioti aštuoniolikmetį. Nepavykus, nutarė atkeršyti ir įkalbėjo tai padaryti buvusį aukos draugą K.Vyturį.

Teismas Kaune paauglę išteisino, nes pritrūko įrodymų.

Prokuroras tokį nuosprendį apskundė. Žudiko gynėjas prašė mažesnės bausmės.

Apeliacinis teismas padarė išvadą, kad byloje surinkta pakankamai patikimų įrodymų, kad paaugliai jaunuolį Jurbarke nužudė veikdami organizuota grupe.

Nepilnametei, atsižvelgus į tai, kad ji tiesiogiai smurtinių veiksmų neatliko, tik suplanavo nusikaltimą bei padėjo jį įgyvendinti ir dėl jauno amžiaus paskirta 6 metų laisvės atėmimo bausmė.

K. Vyturui bausmė sumažinta iki 8 metų. Teismas nustatė jo atsakomybę lengvinančią aplinkybę, – jis savo išsamiais parodymais byloje ne tik prisipažino padaręs nusikalstamą veiką, bet ir padėjo išaiškinti nusikaltimą ir jame dalyvavusius asmenis.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso nuostatas už nužudymą nepilnamečiams gali būti skiriama laisvės atėmimo bausmė nuo 3 metų ir 6 mėnesių iki 10 metų.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą