Nepasitenkinimo vėjai: Rusija siunta dėl Lietuvos iniciatyvos užkirsti jai kelią į olimpines žaidynes

Prieš 1 metus 51

Po to, kai Lietuva ir kitos šalys pradėjo garsiai diskutuoti apie tai, kad Rusijai ir Baltarusijai kelias į olimpines žaidynes privalo būti užkirstas, teroristinėje Rusijoje ėmė pūsti nepasitenkinimo vėjai dėl tokių Lietuvos nuostatų.

Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės patarėjas komunikacijos klausimais Dainoras Lukas socialiniame tinkle pasidalino įrašu, kuriame teigia, kad „Lietuvos pastangos ir siekis eliminuoti Rusijos sportininkus iš olimpiados įsiutino teroristinę valstybę“.

„Vienas po kito rusų olimpiniai čempionai išsako savo nuomonę, piktinasi Lietuvos iniciatyva ir tuo, kad daugėja šalių, kurios siekia ne boikotuoti olimpiadą, bet bendromis pastangomis pašalinti iš jos Rusiją ir Baltarusiją. Toks ir yra Lietuvos siekis.

#sportas #Ukraina Lietuvos pastangos ir siekis eliminuoti Rusijos sportininkus iš olimpiados įsiutino teroristinę...

Posted by Dainoras Lukas on Saturday, 11 February 2023

Tai, kas prasidėjo nuo J. Šiugždinienės kvietimo jungtis į bendrą bloką Latviją, Estiją ir Lenkiją, netrukus prasiplėtė 5 Šiaurės šalimis, o penktadienį šis junginys pasiekė jau 35 valstybes.

„Reuters“ žurnalisto Andriaus Syto pranešimas apie pasiektą pažangą, ministrės komentaras žaibiškai išplito po pasaulį“, – feisbuke rašė D. Lukas.

Penktadienį J. Šiugždinienės iniciatyva organizuotame nuotoliniame susitikime 35 šalių ministrai bendrai sutarė siekti užkirsti kelią rusų ir baltarusių sportininkams dalyvauti olimpinėse varžybose.

Susitikime dalyvavo 35 valstybių atstovai, tarp jų – JAV, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Prancūzijos, Lenkijos, Nyderlandų, Kanados, Australijos, Japonijos, Šiaurės, Baltijos šalių ir kitų valstybių.'

„Tada pasipylė žinutės Rusijos portaluose apie Lietuvos pastangas ir siekį suburti vis daugiau valstybių prieš Rusiją ir Baltarusiją“, – pridėjo D. Lukas.

Komentaruose po įrašu jis taip pasidalino nuorodomis į tinklalapius, kuriuose Rusijos žiniasklaida dergia Lietuvą ir jos veiksmus.

„Dabar matome norą sugriauti pasaulio sporto ir olimpinio judėjimo vienybę, paversti sportą spaudimo, įtakos ir politinių problemų sprendimo priemone. Visiškai neigiama veikla“, – rašė matchtv.ru.

„Lietuvos pareiškimas? Per visas Baltijos šalis du tris medalius surinktume“, – irzo ir Rusijos biatlononinkas Aleksandras Tichonovas.

Skaityti visą pranešimą