Nemenčiniečiai susipažino su tvarios kelionės „draugais“

Prieš 1 metus 119

Minint Dieną be automobilio, vakar Nemenčinėje vyko akcija „Tvarios kelionės draugas“, kurios metu gyventojai buvo kviečiami daugiau sužinoti apie neigiamą transporto poveikį aplinkai ir skatinami rinktis draugiškesnius judėjimo būdus.

„Vienas pėsčiomis nueitas kilometras sutaupo 180 g CO emisijų, kurias išskirtų lengvasis automobilis nuvažiavęs tą patį atstumą, o kaip visi žino, vaikščioti yra labai sveika. Tad tai bus naudinga ne tik Jums, bet ir aplinkai“,  – pasakojo susirinkusiems akcijos organizatoriai ir skatino rinktis išbandyti transporto alternatyvas: keliauti dviračiu, paspirtuku, pasinaudoti viešojo transporto paslauga ir vaikščioti pėsčiomis.

Daug susidomėjimo sulaukė viktorina ir kiti žaidimai judumo tema.

Nemenčiniečiai susipažino su tvarios kelionės „draugais“ @ vrsa.lt nuotrauka

Siekiant darnaus judumo įpročiais užkrėsti kuo daugiau gyventojų, šalia palapinės buvo pastatyti specialūs rekvizitai (žalieji miško milžino batai, pasižadėjimų judėti tvariau lentelės ir kt.), prie kurių praeiviai mielai fotografavosi ir buvo kviečiami nuotraukomis dalintis socialiniuose tinkluose.

Akcijos metu taip pat buvo galima atsiimti laimėtus „Darnaus judumo iššūkio“  prizus– daugkartinį puodelį ir medžiaginį maišelį. Praeitą savaitę Vilniaus rajono savivaldybė kartu su Žaliosios politikos institutu kvietė dalyvauti daug vaikščioti ir, įveikus 42 000 žingsnių tikslą, laimėti prizą. Tarp nugalėtojų ir Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Biudžeto planavimo skyriaus vedėja Marina Symonovič. Sveikiname!

Nemenčiniečiai susipažino su tvarios kelionės „draugais“ @ vrsa.lt nuotrauka

Iniciatyvą rengė Vilniaus rajono savivaldybė ir Žaliosios politikos institutas. Tikimasi, kad gyventojai skleis žinią apie tvaresnių kelionių naudą savo aplinkoje ir taip paskatins daugiau žmonių rinktis aplinkai draugiškas alternatyvas.

Skaityti visą pranešimą