Neįtikėtina: Antakalnio daugiabučio balkoną prilaiko statramsčiai

Prieš 11 mėnesius 102

Vilniečiai užfiksavo dar nematytą vaizdą: Antakalnio rajone vienas balkonas yra prilaikomas… statramsčiais. Avarinės būklės vietą savivaldybė nurodė sutvarkyti nedelsiant, o saugumą turėtų laikinai palaikyti šios konstrukcijos.

Šios konstrukcijos buvo įrengtos dar spalio mėnesį. Savivaldybės nurodymu namo valdytojas turėtų kuo greičiau išspręsti šią balkono problemą, nes tai yra tiesiogiai susiję su gyventojų saugumu.

,,Spalio mėnesį vykdyto patikrinimo metu, pastato adresu Antakalnio g. 47 valdytojas UAB „Mano Būstas Neris“ dėl blogos balkonų būklės įpareigotas imtis neatidėliotinų veiksmų gyventojų ir praeivių saugumo užtikrinimui. Valdytojas kaip laikiną saugumo užtikrinimo priemonę pasirinko statramsčius. Savivaldybės vertinimu, tai pakankama, tačiau laikina saugumo užtikrinimo priemonė, iki kol prasidės balkonų remontas”, – komentavo Vilniaus miesto savivaldybė.

Tokių situacijų galima būtų išvengti, vykdant daugiabučių namų renovaciją. Savivaldybė jau daugelį metų ragina gyventojus ir daugiabučių bendrijas imtis veiksmų ir renovuoti senos statybos daugiabučius.

Šiemet Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) gavo pirmąsias paraiškas daugiabučiams atnaujinti pagal praėjusių metų gruodį skelbtą kvietimą. Šiam kvietimui skirta 100 mln. eurų suma statybos rangos darbų pastato energinį efektyvumą didinančioms ir kitoms pastato atnaujinimo priemonėms.

Pranešama, kad kvietimo pabaiga – šių metų gegužės 31 d. Jeigu per kvietime nurodytą terminą bus pateikta paraiškų, kurių bendra investicijų rangos darbams suma viršys kvietimo lėšų sumą, bus taikomas konkursinis paraiškų atrankos būdas.

MadeinVilnius.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „Naujosios medijos grupės“ sutikimo neleidžiama.MadeinVilnius.lt

Matai naujieną? Nutiko įdomus dalykas ar nori su visais pasidalinti savo istorija? Filmuok, komentuok ir kelk vaizdo įrašus į išmaniąją programėlę „Once in Vilnius“. Kiekvienas toks kadras pretenduoja tapti filmo apie Vilnių dalimi.



Skaityti visą pranešimą