Neišvengiamas Ukrainos kontrpuolimas privertė Putino generolus keisti veiksmus

Prieš 1 metus 73

Deja, paskutiniai Ukrainos žvalgybos vaizdai rodo, kad tai, kas dar liko iš Bachmuto – rusai toliau negailestingai naikina.

Bet rytiniame fronte rusai dar turi, kuo šaudyti ir bombarduoti Ukrainą. Situaciją Bachmute vienas Ukrainos karys apibūdino itin vaizdžiai: „visiška šikna“.

Rusai vis dar bando jį užgrobti. Bet oficialūs Maskvos komentarai apie padėtį mieste pasidarė gerokai nuosaikesni.

Savaitgalį rusai raketomis vėl atakavo Charkivą ir jo sritį. Charkivas buvo apšaudytas perdarytomis zenitinėmis raketomis S-300. Šių senų raketų rusai turi labai daug, bet jos yra skirtos naikinti lėktuvams, todėl smulkių skeveldrų užtaisai nėra veiksmingi prieš antžeminius taikinius. Nebent, kai rusai pataiko į gyvenamus namus ar garažus.

Savo karinių operacijų nekomentuoja ir ukrainiečiai. Jie parodo tikrai kruviną rytų fronto kasdienybę.

O rusai toliau varo savo karius į artilerijos nuniokotas plikas fronto linijas, kur rusų samdinius naikina Ukrainos dronų operatoriai. Lygiai tokią pačią taktiką naudoja ir Kremliaus režimas. Todėl Europos Sąjunga (ES) planuoja įvesti dar griežtesnes sankcijas, kad rusai negalėdami apeidami jau egzistuojančių prekybos sankcijų įsivežti jiems labai trūkstamos elektronikos, ir kitų komplektuojančių dalių.

Tam bus uždrausta ne tik įvežti bet kokias prekes į Rusiją, bet ir vežti jas tranzitu per Rusijos teritoriją. Naujausi tokios prekybos duomenys parodė, kad pavyzdžiui per Baltijos valstybes į Kazachstaną vežamos tokios prekės jokio Kazachstano nepasiekia. O nusėda Rusijoje, kur yra išardomos dalimis.

Taigi, tokių prekių paieška rusams kainuos dar daugiau. Beje, dėl milžiniško biudžeto deficito Kremlius pareikalavo, kad karinius viršpelnius gavę oligarchai iki spalio mėnesio sumokėtų 5 procentų mokestį.

Veiksmingai Ukrainos gynybai ir būsimam puolimui reikia ne tik vakarietiškų ginklų, bet ir visos kitos įmanomos paramos. Taip Vokietijos – didžiausios Ukrainos karinės ir finansinės donorės Europoje vadovas, kancleris Olafas Scholzas nuvyko pas vokiečių gaisrininkus ir padėkojo jiems už pastangas padėti kolegoms Ukrainoje.

Neramumai Rusijoje

Už 40 kilometrų nuo šiaurinės Ukrainos sienos esančio Belgorodo gyventojus savaitgalį nustebino policijos ir kariškių raginimai viską mesti ir evakuotis iš savo kvartalo. Tam buvo pasitelkta daugybė autobusų. Kadangi viename gyvenamajame name buvo aptiktas didelės galios karinis sprogmuo – taip sakė teisėsaugos atstovai.

Jie kalbėjo, jog dėl šios priežasties įvesta regioninė nepaprastoji padėtis, pasitelktos visos tarnybos.

Kiek vėliau paaiškėjo, kad rusų bombonešis Su-34, skrendantis Charkivo link pametė ne vieną, o dvi 500 kilogramų aviacines bombas. Viena iš jų sprogo beveik iš karto, o antroji įsmigo kelis metrus į žemę prie pat daugiabučių. Laimei, po kelias valandas trukusių išminavimo darbų pusės tonos bombą pavyko saugiai iškasti ir išvežti už miesto į specialų poligoną.

Neišvengiamas Ukrainos kontrpuolimas privertė Putino generolus keisti veiksmus

© telegram

Taigi, mažiausiai dvi itin didelės galios, pagal GPS valdomos bombos nenukris Ukrainos teritorijoje, rytiniame fronte.

Kitą šio savaitgalio naktį Belgorode ir vėl buvo neramu. Rusai nepakomentavo, kas sproginėjo šiame mieste, per kurį eina pagrindiniai kariaujančios rusų armijos aprūpinimo keliai.

Rusai akivaizdžiai prisibijo Ukrainos įsigytų vokiškų „Leopard“ ir kitos modernios karo technikos. Bet ją vis dar stabdo išdžiūti nespėjusios žemės.

Patys ukrainiečiai baigia formuoti savo puolamuosius gvardijos būrius, kurie ir turėtų dalyvauti plataus masto kontrpuolime.

Ir priešingai nei rusai, kurie dažnai palieka sužeistus savo karius, ypač, jei tai pasamdyti kaliniai, ukrainiečiai pasiryžę apmokyti savo žmones taip, kad jie sugebėtų išgelbėti savo karius.

Ukrainos karinė vadovybė vengia spekuliuoti dėl tikslesnės puolimo datos ir krypties.

Visus LNK reportažus žiūrėkite čia:

Skaityti visą pranešimą