Negarbingas elgesys, dėl kurio teko atsiprašinėti: ukrainietis rungtynių metu sulaukė skanduočių „Rusija“

Prieš 1 metus 67

Krepšinio rungtynių tarp Kolorado valstijos universiteto ir Jutos valstijos komandos metu tribūnose pasigirdo šūksniai „Rusija, Rusija“, kai prie baudų metimo linijos stojo Jutos komandos žaidėjas ukrainietis Maksas Šulga. 

Kaip tviteryje paskelbė atsiprašymą išplatinęs Kolorado valstijos universitetas, grupelė šios komandos sirgalių pradėjo skanduoti „Rusija, Rusija“, kai su kamuoliu buvo M. Šulga, kuris yra gimęs Kyjive, Ukrainoje.

Krepšininkas akivaizdžiai išgirdo skanduotes ir atrodė kiek sutrikęs.

Kolorado valstijos universitetas tviteryje išplatino atsiprašymą.

„Kolorado valstijos komandos vardu atsiprašome sportininko ir Jutos valstijos studento. Tai yra aovaozdis mūsų sportiškumo verybių ir universiteto principų pažeidimas. Kiekvienas dalyvis, studentas ir sirgalius turėtų jaustis laukiamas mūsų varžybų vietose, todėl toks įvykis Kolorado valstijoje yra nepriimtinas“, – buvo rašoma tviteryje.

Every participant, student, and fan should feel welcomed in our venues, and for something like this to have occurred is unacceptable at Colorado State.

— Colorado State Rams 🐏 (@CSURams) February 5, 2023

Vėliau savo reakciją paskelbė ir pats M. Šulga, kuri buvo išplatinta Jutos valstijos komandos tviteryje.

„Visų pirma, noriu padėkoti Kolorado valstijos universiteto administracijai ir treneriui dėl jų iškart parodyto palaikymo ir supratimo po nuvylusių įvykių.

Tai buvo itin sunkūs ir iššūkių kupini metai mano šeimai ir mylimiems, kurie yra taip toli ir gyvena nuolatiniame pavojuje. Aš kasdien meldžiuosi, kad konfliktas pasibaigtų ir taika grįžtų į Ukrainą.

Statement from Max Shulga regarding last night’s game: pic.twitter.com/4Jaa91CNHU

— USU Men's Hoops (@USUBasketball) February 5, 2023

Nors skanduotės praėjusią naktį mane trikdė, aš taip pat žinau, kaip rungtynių metu gali sukilti emocijos ir žmonės gali pasakyti dalykus, kuriais jie netiki. Kolorado valstijos komanda ir sirgaliai atsiprašė ir aš priėmiau ir vertinu jų atsiprašymą. Tikiuosi, kad kartu su manimi melsitės dėl taikos Ukrainoje“, – teigė M. Šulga.

Skaityti visą pranešimą