Neeilinė situacija: belgas per dieną gavo septynias baudas už greičio viršijimą

Prieš 1 metus 60

Kovo mėnesį Belgijos Lježo provincijos gyventojas per vieną dieną sulaukė septynių baudų už greičio viršijimą. Kaip rašė portalas „The Brussels Times“, vairuotojas, važiuodamas palei šalies pakrantę ir atgal, įsitikino, kad Belgijos greitkeliuose veikia beveik visa automatinė kelių patikrinimo įranga.

Kovo pabaigoje Visė savivaldybėje gyvenantis vyras važiavo E40 greitkeliu pakrantės link ir atgal iš jos, tad suplanavo vienos dienos kelionę. Po kelių savaičių pašto dėžutėje jis rado septynis baudos kvitus už greičio viršijimą.

Važiuojant į pakrantę jam du kartus „sublyksėjo“ greičio matuoklis: iš pradžių ties Merelbeke, o po trijų minučių – ties Sint-Denijs-Westrem (abu miestai Rytų Flandrijos provincijoje). Grįždamas atgal jis įkliuvo penkis kartus: 22.42, 22.47, 22.51, 23.00 ir galiausiai 23.38 val. – netoli Bernemo, Alterio, Drongeno, Erpe-Mere ir Boutersemo.

Valonijos laikraščiui „Sudinfo“ vairuotojas teigė, kad už greičio viršijimą jam teks sumokėti daugiau nei 500 eurų baudą.

Kaip rašė „The Brussels Times“, incidentas parodė, kad daugybė automatinių kelių patikrinimų regioniniuose ir greitkeliuose palaipsniui aktyvuojami, o visoje šalyje jų yra apie 422. Daugelis jų ilgą laiką buvo išjungti – iš dalies dėl federalinės policijos programinės įrangos problemų. Visos kontrolės turėtų pradėti veikti iki šių metų pabaigos.

Skaityti visą pranešimą