Neblaiviam vairuotojui „susitarti“ su policijos pareigūnu nepavyko – kelionę baigė areštinėje

Prieš 1 metus 92

Sekmadienį apie 22.30 val. buvo gautas pilietiško asmens pranešimas, kad Rietavo sav., kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, Antkopčio kaimo ribose, pavojingai manevruojančio krovininio automobilio vairuotojas gali būti neblaivus, rašoma Policijos departamento pranešime.

Pareigūnams sustabdžius nurodytą transporto priemonę, jo vairuotojui gimusiam 1986 m. buvo nustatytas 1,91 prom. neblaivumas. Vyras, siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės, net ir įspėtas gresiančią atsakomybę, Klaipėdos r. PK pareigūnui į ranką įspraudė 500 eurų kyšį.

„Susitarti“ pažeidėjui nepavyko – jis nedelsiant buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl vairavimo neblaiviam (pagal LR BK 281-1 str. 1 d.) ir dėl papirkimo (pagal LR BK 227 str. 1 d.).

Krovininio automobilio vairuotojui, kuris pagal KET privalo būti visiškai blaivus, už vairavimą neblaiviam gresia bauda, areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų, o už valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens papirkimą – bauda, laisvės apribojimas, areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Skaityti visą pranešimą